14.01.2005 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #11...

Det var med stor glede JJ-redaksjonen for en stund siden fikk snusen i at IL Tempo-familien ekspanderte med et damehåndballag. Spesielt da vi hørte at det oste av kvalitet og kunne bli et flaggskip for IL Tempo i årene framover. Jokka skulle lede en sprudlende gjeng med jenter til glitter og stas. Det ble sagt at med så mange gode individualister samlet på et brett, ville opprykket være kun en formalitet.

Nylig kom det dog motstridende meldinger. Påstander om at håndballjentene suger, og at de allerede er akterutseilt og fortapt. Samtidig ryktes det om mangel på profiler og kjælegriser, som kan dra tilskuere til Nidarøhallen. JJ-redaksjonen var mandag på plass i Nidarøhallen for å gi leserne en eller annen form for sannhet.

Da vi ankom så vi at det var en munter gjeng med jenter som virket å prioritere snikksnakk framfor oppvarming, mens motstanderne jogget innbitt rundt på banen og hyttet med neven. Kaklingen var øredøvende og humøret på topp. Fra start sto jentene og kastet ball på midten til hverandre og tasset rundt. Kun Cathrine tok skuddansvar, men det ble med halvgode lefser fra ni meter uten kollektiv bearbeiding. IL Tempo ble fryktelig smale i angrep. JJ-redaksjonen vil minne jentene på om at det er lov til å utfordre på utsiden av toerne og brette ut spillet. Null kontringsflyt og en rekke tekniske feil gjorde ikke saken bedre.

Defensivt slapp de Ranheim for enkelt til. Flere av jentene virket å være litt som katten. De ville gjerne ha fisken, uten å bli våt på poten. Men i håndball lykkes en ikke ved å være pusete i forsvar. Viljen og disiplinen i returløpet var fraværende, og de flyttet ikke beina og tok ikke duellene som kom. Våre håndballjenter gjorde seg til høns og fikk med ett reven etter seg. Kun godt keeperspill hindret stygge siffer. Likevel ingen variasjon taktisk. Ingen indianer i sikte. Det eneste som kom fra benken hørte vi til stadighet at jentene måtte komme seg rundt på kantene og slå innlegg. Dette er en velkjent trylleformel i fotball, men funket dårlig her. Resultatet ble skarve 3 mål første 20. "Dette går til helvete!" brummet plutselig Roger Kværnø og dundret håndflata i parketten. De andre tilskuerne skvatt opp og IL Tempo tar timeout.

Jentene våkner. De hiver på mer kull og treneren trykker på de rette knappene. Spillerne setter forsvaret ved å sloss skittent, med klyping og godt skjulte spark på tilfeldige legger. Tross en laber start i 2. omgang hadde jentene kontroll og oppildnet av fansen, tvang de Ranheim i kne. Jentene spilte med et smil om munnen og med en leken arroganse. Her kom det kantscoringer, kjappe kontringsmål og mål etter godt kollektivt angrepspill med gode avtaler. Bare flyverne manglet. Enkel seier og en ny skalp i beltet ble fasit, og den lovende fightingspiriten vi bevitnet de siste minuttene viste at jentene på sitt beste kan hamle opp hvem som helst.

JJ-redaksjonen minner leserne om at dette kun var en kamp og at vurderingsgrunnlaget er noe spinkelt, men vi finner det særs gledelig at vi ikke trengte å lete med lys og lykt etter profiler.

Terese er en type spiller som klinker til litt ekstra og deler ut en albue eller ei lårhøne i ny og ne. Hakker, hamrer og denger motspillere. Limet i forsvaret. Smaragden Kjersti puttet når det gjaldt som mest og sto som en bauta i forsvar på slutten. Keeper Marie sto som en levende vegg og dro med seg resten av laget. Cathrine kommer byksende fremover, med stor fart og gode finter. Flere kløktige innspill til strek.

Selv om potensialet i dette laget er iøynefallende selv for det utrente øyet forventer JJ-redaksjonen mer neste gang. Vi er blitt lovet godbiter men jentene virket å spare på noe av konfekten.| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde