11.06.2001 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #4...

Når Steinar Larsen trekker rundt på bildekk i svarte skauen, er det ramme alvor. IL Tempos nye ess roper og skriker. Han presser den siste safta ut av appelsinen. Endelig er det noen som har skjønt det.

Sommeren 2001 er IL Tempos hittill viktigste periode. Riktignok var det kritisk sist sommer da klubben overlevde det store mannefallet, men dagens utfordringer er enda større. Vill opprykkskamp og prestisjeoppgjør mot Kvik bør mobilisere krefter vi ikke har. Onde tunger og bedrevitere har i det siste kalt klubben et tilfluktssted for "bortkommen ungdom" og spår at klubbens fall snart står for tur. De stiller spørsmålstegn ved spillernes klubbfølelse, innsats og moral.
Samtidig peker de på at lag som Othilenborg stadig sikrer seg hete navn som f.eks. Såle Petersen og Marius Eide.

Jenssens Jørne redaksjonen fikk senest i går en telefon av en opprørt Tor Haakon. "Vi må melde oss på," var alt han sa før han slengte på røret. Sannsynligvis hadde han fått kloa i ryktet om at Vegar Olsen ikke er tilbudt kontrakt med "Gigantene." Vegar Olsen, herren som kan fylle rollen som nøkkelspiller i IL Tempo etter John Johnsen.
Vegar er en annerledes spiller enn den elegante, kreative John. Vegar er en muskelbunt, løpsmaskin og et tacklingsfenomen. Han er tiltenkt rollen som IL Tempos batteri. Agent Vegar Bertelsen uttaler til Jenssens Jørne at en avtale snart er i boks, og stiller seg uforstående til Haakens frustrasjon.

Flere nyervevelser er allerede på plass takket være Bertelsen. Han er en stødig traver på banen og en kløpper utenfor. Med Steinar, Andreas og Martin i rekkene er det faktisk oppstått konkuranse om plassene. Når i tillegg gamle spillere som Magnus og Fredrik er tilbake ser vi sterke ut. 

Jenssens Jørne-redaksjonen vil dessuten understreke betydningen av å få en intellektuell spiller som Fredrik tilbake. En spiller som betrakter hodet som en nyttig verktøykasse, er sjelden i dagens IL Tempo. Selv om resten ikke akkurat suger til seg info som en svamp, appellerer Jenssens Jørne redaksjonen likevel til 5 minutters refleksjon om betydningen av kommende periode.

Ukas Jenssen blir uten tvil Morten Berg. Foruten å kapre banens beste prisen mot Tiller, har Berg lenge bevist sin styrke som initiativtaker og
organisator.


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde