05.01.2002 00:00
Postet av Vidar Brøndbo Jenssen/ JJ

...JENSSENS JØRNE #7...

Gir du en ape en banan er den fornøyd. Haaken er ingen ape. Men når Haaken blir frustrert eller sint har han en tendens til å klø der det ikke klør. Nå skriker IL Tempos store problembarn høyt om en bande, og krever at alle Vidars verv i klubben inndras umiddelbart. Vidar har alltid vært en omdiskutert figur, men debatten omkring hans videre posisjon i klubben har i ukesvis vært skjemmet av at det skytes fra hoften og sjongleres med fakta og virkelighetsbeskrivelser. Å bli omtalt som et feigt vesen med vikarierende motiver som går bak ryggen på medspillere, kunne såret selv den stauteste kar.

Men at styret i IL Tempo ler av Haaken i kor, Emil rullende på gulvet med cola sprutende ut av nesa, beviser dog at Vidar er en tro tjener av klubben. "Alle vet jo at Haaken fra dag en var reddere for Vidar og John enn djevelen selv," humrer Erik Hoff og får alle til å le igjen. "Se opp for hunden som aldri bjeffer" fortsetter han, og dummer seg totalt ut. Det Erik Hoff her sier synes vi derimot at Haaken kan tygge litt på. "VJK- banden" Haaken har fryktet og mener oppererer i det skjulte, inviterer til forsoning gang på gang. Uenigheter Vidar mente var blitt en så het potet at det burde vært diskutert i plenum, la Haaken et beskyttende lokk over. Haaken preker at samhold er kjerneverdien i IL Tempo, bare for selv å være på en konstant epleslang i IL Tempo-hagen.

Likevel ber redaksjonen om at alle å forsøker å forstå Haaken. Han er som alle andre. Han tar på seg buksa med den ene foten først. Også Vidar lover å gå i seg selv for der katten er skvetten er det ofte sint kjerring.

Fjorsesongen ble tidlig spolert av Eriks taktiske disposisjoner. Storsatsing på "Hår på brystet fotball" og overfloden av ubarberte, illeluktede hardhauser med hockeyhår dette førte med seg, slo hull på IL Tempo-skuta. Erik har i år signalisert teknisk, ballbesittende fotball, og dette applauderes av redasjonen. Fotball er som blod, den må sirkulere for å gjøre nytten. Dette har også resultert i overflod av nye spillere og IL Tempo regnes som den soleklare vinneren på overgangsmarkedet. Sondre sies å være den feiteste fisken som har som havnet i IL Tempo-garnet. En større og bredere stall er som Erik sier, nøkkelen til opprykk.

Første test på denne bredden var Julecupen der ikke mindre enn 3 lag "deltok." Kun IL Tempo 3, som noen sier var toppet, kom seg dog videre. En stund så det ut til at det kunne gå hele veien. Tidvis vartet Hoff, Hauge & Co. opp med festfotball som gjorde at ihuga IL Tempo-supportere fikk vann i munnen, og potensielle sponsorer som Svein O Berg ble observert med fråden i passgang fra kjeften.

IL Tempo 2 hadde rett og slett ikke dagen. IL Tempo 1 kan sammenlignes med et orkester der fiolinisten banker løs på trommene og tubaen ble brukt som utstyrskiste. Samtlige spillere så ut til å ha lært kroppsbeherskelse av elefantmannen. Så pinlige tap ble det at Jenssens Jørne'- redaksjonen foreslår kun to lag til neste år og nok om det.

 


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde