28.06.2006 09:21
Postet av Emil Hauge / Down Under

...DOWN UNDER #2
Blogg numero dos...

G’day folkens!

Etter påminnelse fra Eikebrokk om at min status som utenriks-blogger stod i fare etter fattige én blogg på et fram til nå over 6 måneders opphold i Sydney, har jeg nå endelig funnet forstanden igjen og grepet penn i hånd.
Vel, egentlig er det vel strengt tatt mer muligheten som byr seg enn at jeg gir etter for presset. Siden sist blogg har gutten hatt det travelt.
Selvsagt mye å gjøre på skolen. Men vi (jeg og min møy med andre ord) har siden sist blitt tvangsflyttet – hele veien over gangen!

Etter at huseieren i leilighet nr 10 like så godt hadde sluttet å betale avdragene sine, bestemte banken seg for å overta kåken og kaste uskyldige norske studenter på gata. Etter sinnsykt mye styr, advokat besøk, leting etter ny leilighet, utallige ringerunder, visninger, organisering og stress endte det hele altså med at vi slo hodekråke over gangen. Selve den fysiske flytteprosessen ble vel heller rimelig behagelig, i tøfler og en pils i den hånda fri for møbel. Men vi var uten nett i ca. en måned, som er slitsomt når man skal gjøre skole-research og liksom holde litt kontakt med omverdenen. Og kostnadene mht. flytting av telefon og ADSL kom til slutt på den nette sum av, hold deg fast; 500 DOLLAR!! Så kvinnemennesket som lot regningene råtne på vår bekostning er herved ”saksøkt” av undertegnede, dvs. jeg har søkt om kompensasjon for både fysiske utgifter og for det uutholdelige emosjonelle stresset hun har forårsaket meg!

Men nå er gutten på plass i leilighet nr. 13, dog vendt bort fra utsikten – samtidig også bort fra gata og togstasjonen. Så nå er søvn en forenklet prosess. Noe som absolutt har vært prissatt ettersom VM har snudd opp ned på både døgnrytme og kroppsfunksjoner. Her har kampene gått kl. 23, 02 og 05 på natta siden fredag 9 Juni, med sluttspill kampene nå gående kl. 01 og 05...

"Fotball i Australia har bare tatt fullstendig av!

Ikke bare klarte laget for første gang på 32 år å kvalifisere seg, men også første sesong av den hjemlige serien har vært en kjempesuksess. Og det var i denne sammenheng forventet at Socceroos feberen skulle sette spor, men i hvilken grad var uventet. Resultatet er over all forventning!
Først scorer gutta sitt første, andre og tredje VM-mål noensinne i løpet av 8 min, og vinner samtidig naturlig nok også sin aller første VM-kamp. Så er de fullt på høyde med brassene foruten i sjanseutnyttelse, for så å kvalifisere seg for en noe uforventet 16-dels finale!

På det tidspunkt (Kroatia kampen gikk kl. 05 om morran) brukte vi over en time på å komme oss inn et sted. Ikke fordi få barer hadde åpent, men fordi det var tjukkfullt overalt! Da kan folk prøve å forestille seg hvordan tilstandene var her i byen under kampen mot sminke-latinoene... På tross av at vi var ute 2 timer før kampstart ble vi nektet inngang på havna foran storskjermen, der var det for lengst samlet seg over 6000 stk.

"Hele byen var bare et hav av gold and green!

Endte opp i hjørnet på en bar, for å se Socceroos ufortjent ryke på overtid av overtida på VMs hittill billigste penalty. Og hvem fikk gleden av å sleive ballen i mål fra krittmerket – æsj og fysj, klysa alle elsker å hate med rett. Moro at han etter å ha kommet inn og spilt 10 min, og klart kunststykket av å score på straffe, erklærer at han nå definitivt har slått tilbake mot kritikerne og bevist sin genialitet. Joda Fjotti, hele verden gnir seg nå i øynene i beundring og måtte vel alle trekke pusten et par ekstra ganger!

Ellers er livet bra akkurat nå. Jeg starta 5-6 ukers vinterferie på mandag (ja, det er ”vinter” her nede for de som ikke vet det), været er bra (sol og ca. 15 grader), VM er ikke over og jeg og Ellen fikk nettopp 5000 kr på deling fra et reisestipend vi søkte på. Det betyr at jeg ikke må jobbe i ferien for å klare meg, men kan likevel ikke reise noensted som jo egentlig var planen. Bruker nok betydelig mer penger her enn i trondhjææm, er strengt tatt mer å bruke dollarene sine på her (tar jo ikke dollar i Norge).
Så reising blir det ikke før jeg vender nesen hjemover for å høste heder og ære i Julecupen. Ser jeg er blitt veid og funnet for lett for både Haaken og Bergs drømmelag.

"Jeg får vel returnere til jul og dra en Totti!

Må vel samtidig levere mine kondolanser for unge og lovende Sarheims brudd i Norges Tour de France. Vi satt her på andre sida av jorda og fulgte spent med på hvert sykkeltråkk online, stinn av forventning etter stadige oppdateringer under opptreningsfasen. Forvirringen over manglende oppdatering på hans deltaker-profil ble snart forvandlet til fornektelse og tårer da vi fikk beskjeden fra Tempo hjemmesida. Samtidig må jeg selvfølgelig også benytte anledningen til å gledelig gratulere Hoffa; det var gutten sin det!

Akkurat nå holder de eneste nordmenna vi er blitt kjent med her nede (sinnsykt hyggelige TRØNDERE faktisk) på og pakker sakene for å reise hjem. Typisk! Så nå må vi finne oss nye støttespillere i kampen mot andre forkastelige nasjonaliteter. Vi har da ikke dratt på andre sida av verden for å omgås og bli kjent med utlendinger!!??

Men nå må jeg gi meg (muligens på tide). Skal på trening for første gang på en stund (sliter med kneet) om en halvtime og gleder meg som en unge! Ellers skal jeg nyte ferien og gjøre masse turist greier jeg ikke fikk gjort da vi ankom byen og rotet rundt etter leilighet den første måneden.

Store hilsener fra Emil og Ellen down under!

Ciao, I’ve got to mambo!!


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde