02.05.2006 13:11
Postet av Emil Hauge / Down Under

...DOWN UNDER #1
Rapport Numero Uno...

G'day mates!

Første rapport fra bakvendtland er endelig et faktum! Tidligere IL Tempo-dribleback, videokonsulent og kronisk pessimistiske Emil Hauge vendte en bikkjekald januardag brått ryggen til sitt kjære hjemland, til fordel for et solfylt kontinent så langt unna det er mulig å reise tørrskodd. I skrivende stund har gutten allerede rukket å tilbringe over 3 måneder av sine forventede 24 i sin nye hjemby Sydney.

Og i den anledning skulle en tro han hadde en godtepose str xx-large fylt med eventyrlige røverhistorier på lager. Om overivrige kenguruer, lodne edderkopper, siestas med den lokale koala, søndagspikniker i dingoers selskap, mudwrestling med krokodiller, daglige surf-sessions og bekymringsløs solslikking på Bondi beach...

Jeg er redd jeg må skuffe. Når jeg sitter melankolsk og betrakter mine utrettelser så langt her nede, blir jeg faktisk selv ganske skuffet og mindre imponert. Utrolig nok har jeg ikke sett én eneste kenguru ennå, heller ingen koala, krokodille eller dingo. Tro det eller ei, de vandrer slett ikke rundt i bygatene! Hverdagen utspiller seg stort sett som hjemme, bare med mere skolearbeid, sol og øl. Med mindre jobbing, penger, fotball og melk.

Høres trist ut. Men sannheten er at jeg egentlig bare er sliten og i bakrus for øyeblikket, og den sure svie etter Uniteds nederlag på Stamford Bridge i går tærer på humøret. Livet er faktisk topp her! Vi bor i en flott leilighet midt i byhjertet, det ferske samboerskapet bærer fortsatt modne og søte frukter, har møtt masse hyggelige folk, maten er god bla bla bla...dere tar poenget, flotte greier altså!

For å snakke om det folk flest faktisk er inne på hjemmesida for å lese om, så ser det endelig ut til at det har løsnet for fotballens utvikling her nede. Sporten har endelig blitt en mainstream idrett nå, etter at landslaget kvalifiserte seg for VM for første gang siden 70-tallet. Den splitter nye toppserien her nede (A-League) ble umiddelbart en suksess, og fotballforbundet har nettopp signet tv-avtale med FOX pålydende nesten 600 millioner kroner for de neste 7 sesongene. Så nå er det faktisk mulig å snakke med mannen i gata her nede om soccer, uten å bli stemplet som ei tander skolejente. For MENN spiller rugby her nede, elller testosteron-sporten cricket...

Emil fotballerer for øvrig for Sydney University, trygt plassert i Super League som tilsvarer norsk andre divisjon mht. ligasystem (3. div mht. nivå). De bruker samme regler som "resten av verden", men der ender også likhetene. Strategi, formasjon, oppstilling, bevegelse, offensiv og defensiv tankegang, alt er fortsatt forvirrende for en offensivt kåt back, med sportslig erfaring fra 4-4-2, 4-4-3 og til nød fra noen IL Tempo-minutter med 3-5-2. Her spilles det med sweeper, slavisk markering, rugbytaklinger og arrogante dommere. Sesongen er godt i gang og laget har vel sett lysere tider mht. resultater og den unektelig relaterte tabellen. Men nordmannen med hvite sko tar det hele med knusende ro.

I dette øyeblikk er IL Tempos første seriekamp for lengst unnagjort, men den langhårete kølla i redaksjonsstolen har ikke fått utrettet stort hva kamprapport angår. Så jeg sitter stakkarslig uvitende på andre sida av verden, helt uten grunnlag til å kommentere serieåpningen. Men etter diverse tekstsamtaler med denne kølla og argusøyne på hjemmesida, har jeg inntrykk av at denne sesongen forhåpentligvis vil bære frukter av dyktige spillerkjøp og en positiv forsesong.

Med denne åpningsrapporten unnagjort, kan jeg forhåpentligvis begynne å sende mer interessante bidrag etter hvert. Da rapportere om underfundigheter herifra, kommentere og rette bedrevitende pekefingre mht. til klubben, hjemmesida og prestasjonene, både på og utenfor banen!!

En stor takk til vedkommende som endelig fikset fotoalbumet, kryssede fingre for John Johnsen og Wayne Rooney, et forslag om Anger Management terapi for røde-Magnus på klubbens regning, og til slutt et ønske om et IL Tempo-lag i 3 divisjon til jeg returnerer!

Ciao, I've got to mambo!
-Emil-


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde