28.08.2001 00:00
Postet av Erik Eikebrokk/ EE

...SAMLEDE VERKER...
Lederskikkelsen tar ordet #2

Da IL Tempo står foran sin viktigste periode på flere sesonger, vil jeg benytte anledningen til å knytte fokus opp mot tiden som kommer, samt se tilbake på IL Tempos snaue to år som idrettslag.

IL Tempo er en rustning, men som alle rustninger har også IL Tempo sin achilleshæl. Da Lade 6 Grus til de grader er en arena for knokkelkamp og høynøytralisering av tekniske eksentrisiteter, har "Gigantene" mang en gang måttet vende nesen hjemover med krasse tilrop og harsellas fra tilreisende supportere, i ryggen. Planene om heidundrende forestillinger og høy seierspondus før kampene har sjelden vært nok til å kapre 3 poeng på vår trofaste hjemmebane.

For å endre denne tendensen, har IL Tempos iherdige ledelse gjennom dialog kommet frem til to ting over en feilgradert vodkablanding. For det første er det viktigere enn noensinne å børste støvet av gamle sekkepiper og tvinge tidligere storheter som Lars Gjerdåker, Lars Fredrik Hals, Joakim Rønning og Rune Dahl tilbake på banen. Behovet for søt musikk selv på det gamle skotske nasjonalinstrumentet er større enn noen gang.

De med god hukommelse ser med glede tilbake på starten av 2000-sesongen. Fullsatte tribuner medførte en stemningsfull aroma over Lade 6 Grus, og sjelden har betydningen av den 12. mann vært mer overvurdert enn akkurat den gangen. Poenget dog, er nemlig det at troen på betydningen medførte at spillerne kontinuerlig gav alt de ikke hadde.

Krampaktige forsøk forover ble alltid avsluttet med enten patetiske skuddforsøk eller lekkerbiskener a là Morten "Berginho" fra sesongdebuten i 2000-sesongen. Gjennom kloke valg forover på banen unngikk IL Tempo energikrevende spurter defensivt for å forsvare eget mål og kreftene kunne brukes fornuftig forover på banen og over lenger tid.

Kloke valg er er det andre sentrale elementet i IL Tempos nærliggende fremtid. Ledelsen i IL Tempo er for tiden i forhandlinger med Trøndelag Fotballkrets angående flytting av to kommende, særs viktige seriekamper mot henholdsvis Steindølene og NTNUI 4, til fotballbaner med større mulighet for finspillende "Giganter" til å slippe seg løs og forbarme motstanderen med knivskarp presisjon og sadistisk dødelighet foran begge mål.

Fra dette skrives er det 15 timer til Magnus Sarheim for første gang skal slite innbytterbenken fra start av i en IL Tempo-kamp. Motstander er Falk/Vink, hvilket på ingen måte medfører større frykt for IL Tempo-gutta. Dog skal vi huske at dette er første gang vi møter Jesus i en seriekamp. På latinsk betyr som kjent Jesus "kokt fisk," og det er viktig at IL Tempo offensivt lokker med velsmakende agn, mens lagets defensive del opererer med rømningssikkert garn.

Fotball er egentlig et enkelt spill, og i utgangspunktet enkelt å forutse. Men heldigvis, IL Tempo spiller ikke fotball, vi spiller opp til dans, til dans med Jesus. Gjør døren høy, gjør porten vid, IL Tempo er på vei til 4. divisjon.| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde