19.03.2008 00:13*
Postet av Erik Eikebrokk / EE

...Thailandske dagbøker
Når villdyret våkner...

("Når villdyret våkner" av Jack Daniels.) En lang reise er endelig over, lyver jeg for meg selv. For reisen har akkurat begynt. Jeg kaster ikke bort et sekund, hiver kofferten på senga, setter golf bag’en i hjørnet og setter på dunkdunk-musikk på iTunes. Av med klærne, kjapp håndjager i dusjen for å temme villdyret og freshness foran speilet. Jeg liker det jeg ser. Jeg er klar for Bangkok, men er Bangkok klar for meg? Det er jeg som er Reyes, Leo Reyes.

Jeg raser av gårde i en helvetes fart. Thuk-thuk-sjåføren har utvilsomt skjønt tegninga når jeg malte et bilde av veldig dårlig tid og fare for enormt stress. Stress er som kjent farlig for en diabetiker og legger man til grunn x antall ganger krysspasseringer på et så rødt lys som det er mulig å få, slutter jeg ubetinget at han forstod at jeg var ute etter høy fart og go-go-go. Ettermiddagen har go-go-girls å by på. Siam Theatre of Dreams byr på halsbrekkende scenekunst, martial arts og lettkledte damer. Nei, ikke stripping, men hud, kroppsbeherskelse og koreografert dramaturgi satt i system.

"Den store fasanjakten" av Roald Dahl
Jeg skjenker meg selv 4-5 Leo (thailandsk øl), naturlig nok, for å sprite opp underholdningsverdien enda et par hakk. Tidligere erfaringer forteller meg at scenekunst av slik art kan være både en søvndyssende og kjedsommelig affære. Det skal vise seg at skepsisen er fullstendig ubetinget. Idet jeg raver ut av lokalet med en lokal skjønnhet i hver arm, har jeg akkurat pådratt meg det øvrige publikummets og scenekunstnernes vrede gjennom ubetimede tilrop og grandios klapping på upassende steder. Jeg er stolt og jeg er hvit og jeg legger ikke skjul på det.

En av dem har store fjær på hodet, et søtt smil og herlige former. Hennes utseende er ikke så tradisjonelt thai og er en av de få som har tiltrukket seg min oppmerksomhet, vekket mitt begjær og fått villdyret, som til nå har ligget i hi, til å våkne. Om det er ølen som virker inn eller bare behovet for intimoppmerksomhet kan jeg på dette tidspunktet ikke si med sikkerhet. Jeg har en agenda, og den kan ikke stå tilbake for mitt seksuelle begjær. Jeg er ikke ute etter raske biler og billige knull, min tilstedeværelse i Thailand er bærer av en helt annen agenda – en agenda jeg skal redegjøre for senere.

TigerTiger, NegerNeger og den slags
Etter gårsdagens nattlige ekskursjon er det et helvete å høre vekkerklokka banke på mitt desillusjonerte sinn. Jeg åpner døren på gløtt, hvem kan det være? Smeller døra igjen og mer enn klart nok uttrykker at jeg ikke vil forstyrres den nærmeste timen. Klokka blir etter hvert 0640 og det er på tide å utsette en sliten kropp for en sliten dusj. Thailandsk vann og thailandsk grønnsåpe. En rask frokost og en sliten tømmerhogger. Maxitaxien venter, det er på tide med utflukt, ny kulturell input og tigre, aper og elefanter som gjør seg til for showets skyld.

Min agenda fører meg til tigertempelet, ikke langt fra feriebyen Hua Hin. Jeg bestemmer meg umiddelbart for at hit skal jeg returnere om noen dager og tilbringe de neste to ukene. Langt vekk fra Bangkoks sorte sol og svovelinfiserte luft. Hua Hin, kongens favorittferiested, golfbaner designet av golflegenden Jack Nicklaus og hvite sandstrender så  langt øyet kan se. Her kan jeg trives, det er et sted midt i blinken for en kar som meg. Apartheid rebirth, slipp oss hvite frem, her er det vi som bestemmer. Jeg tar en paracet eller to, delirisk, synker mot venstre, hodet mot bilvinduet, thuk-thuk-thuk...Slokner...

Me, myself and the Munk
Jeg våkner med et brak. En munkejævel dunker febrilsk på vindusruta. Han spretter rundt omkring, som en blanding av en sprettball og en febersyk apekatt. Han viser knyttneven i retning meg, rusker seg i håret, løfter på kjortelen og blotter seg. Munkejævel. Jævla wake-up call fra Nirvana. Kurt Cobain gikk ivei, og det gjør du og snart munkejævel, om du ikke finner deg en annen maxitaxi å terrorisere. Han viser knyttneven påny. Jeg viser finger og han er borte som dugg for solen. Ta den, du! Fuck off, munkejævel.

Fortsettelse følger...

*lokal tid| Bli en blogger også du | Les andre blogger |