04.08.2010 15:00
Postet av Erik Eikebrokk / Helt på tur

...Helter på Hjul - (1/3)
Lourdes France...

(Lour de France 2010) Vi raser av gårde på de franske motorveier i en helvetes til fart. De kulturelle severdighetene kommer helt i bakre rekke når Heroes of Telemark tar med seg Hoffa og Eikibreiki til de franskspanske fjell. Dette er jakten på de høye topper, de legendariske fjell og snø og regnhelvete to kilometer over havet.

Jeg tar meg i å spørre hva i alle dager jeg gjør her. Hvorfor jeg skal krige meg gjennom Tourmalet, Col d'Aspin, Hautacam og Col d'Aubisque for å kunne hylle i meg øl, raske over kosmolitanske damer og spise kulinariske måltider, går forbi min forståelsesevne. Om det dreier seg om karma, og om arbeid før belønning, har jeg allerede syklet mine mil, klatret mine fjell og løpt mine møllemil. Likevel har jeg igjen latt meg lure meg til dette forjettede terreng av mine kumpaner, Bjelle og Jossi. Jeg ble lokket med piker, vin og sang...Det som møter meg er motvind, ubestigelige motbakker og hetebølge på hetebølge. Værmeldingen skifter mellom i det ene øybelikket sol fra skyfri himmel, 32 grader og 90% luftfuktighet, til det neste med 10 grader, haglbyger og motvind fra alle kanter.

Pyreeneene kommer til syne i horisonten. Kumpanene speider etter høye topper, drikker perrier, sportsdrikk og spiser lav-karbo bakervarer og flere etasjer med skinke og oster med høyt proteininnhold. Stillheten i bilen stiger i takt med spenningen. Nyglatte legger tramper takten med humpene vi humper over i minibussen, som er proppet med sportsdrikker, energibarer, ekstra sykkelslanger og sykkelutstyr. Her er hele utstyrskatalogen representert. Trek, Vipera, Ridley, BMC, Shimano, Sram, Xceed og Carbomania-felger.

Etter å ha overnattet i Daniel Braaten-byen Toulouse, en filleby i smørøyet av fjell-France, går turen videre til Lourdes, der hvor årets Lour de France i hovedsak vil gå av stabelen. Den 5. og avsluttende klatreetappen sykles i Lance Armstrongs treningsfjell Col de la Madone ved Menton, nær Monaco og San Remo.

Mission: Activated.