01.01.2004 08:12
Postet av Erik Eikebrokk/ EE

...SAMLEDE VERKER...
H.K.H. IL Tempo-regentens nyttårstale 2003

1. JANUAR 2004 - EN MERKEDAG I IL TEMPO-HISTORIEN?

Kjære alle sammen,

det er litt spesielt å skulle sitte her i dag og holde årets nyttårstale. Fra å være en liten spillergruppe som har holdt sammen i 4 år, er vi i dag nesten et kollektiv, et økologisk samfunn med hierarki og struktur. På mange måter er IL Tempo Othilienborgs rake motsetning. Til tross for sportslig suksess led Othilienborg under manglende ferdigheter innenfor administrativ krigføring. Et område IL Tempo i en årrekke har vært med å sette standarder for. Derfor vil det fra IL Tempos side bli gitt klare retningslinjer for hvordan klubben i fremtiden vil fungere utenomsportslig sett. Fra tribunehold har vi observert hvordan Othilienborg har levd som konger i lånt slott uten å gjøre opp for seg.

Det er alltid vondt å se når dyktige folk begynner å miste grepet fordi det medfødte talentet krever sitt. I en sånn situasjon bør man kanskje tre til side og la mer kompetente krefter slippe til. Å ikke gi seg når hele regionalopinionen krever det, er det bare en annen mann jeg vet om som gjør, og han heter Saddam Hussein, og han ser også rimelig Othilienborsk ut.

Nå når IL Tempo skal forsøke å integrere nesten en helt ny stall i rekkene, er det viktig at vi angriper saken med åpent sinn og et stort hjerte. Othilienborg-spillerne er ikke like søte eller kloke som oss utenomjordiske, men de er gode fotballspillere. "Kan Kurt Nilsen vinne World Idol, kan også Jack Bauer spille for IL Tempo," humret Steinar Larsen etter romjulas julecup.

Nå ser vi frem til at Othilienborg skal friskmeldes under nytt navn, IL Tempo II og gleder oss til at vi sammen kan gjenoppta vår felles gjerning, nemlig opprykk til 4. divisjon. Det er ikke et krav at det skjer allerede kommende sesong, det er en forutsetning. Likevel er det hevet over enhver tvil at umiddelbar suksess ikke kommer av seg selv. Vi må være forberedt på å blø for hverandre og elske vår neste, uten at intimitetsbehovet er der vel og merke. Othilienborg skal ha mange homofile bekjente og i en undersøkelse utført av Tor Haakon Bjørgum er 1 av 10 nordmenn homofile. Ettersom ingen i IL Tempo er det, medfører det at i en tenkt spillergruppe på 20 fra Othilienborg, må 4 være skinkeryttere...

Men det er OK. En liten historie om Ole Brumm og hans venn Nasse Nøff sier noe om hvor viktig det er å vite at man bryr seg om hverandre. Nøff gikk forsiktig nærmere Brumm. <Brumm,> hvisket han. <Ja, Nøff?> "Ingenting," sa Nøff og tok labben hans. <Jeg ville bare være sikker på at du var her.> For de fleste av oss er vennskap en viktig støtte i livet. I IL Tempo er resultater det eneste som teller. For som Ståle Petersen så forbilledlig sa det etter Charlottenlund Julecup 2003: "I love the smell of fresh gigolo in the dressing-room."

Så lenge vi har en trygg forankring i form av hverandres tillit, kan vi våge å gå nye veier. Vi kan skape fremtiden selv. Derfor er nestekjærlighet, rettferdighet og toleranse viktige og grunnleggende verdier. Kan vi sammen legge dette som et fundament i IL Tempo fom. 2004, ser jeg ingen grunn til at vi sammen ikke kan høste store triumfer i fremtiden. Det er et tankekors at av Norges nesten 5 millioner mennesker, er nesten en halv million av dem homofile, skal vi tro Bjørgums statistikk.

<IL Tempo-lederne må ha en enkel jobb - dere har jo løst alle problemer!> Denne spontane reaksjonen kom fra en Ranheim-trener under et trenerseminar i høst. Uttalelsen forteller noe om hvordan IL Tempo kan oppfattes utenfra. Det er ikke mange år siden IL Tempo var et fattig lag. Selv om vi økonomisk sett er enda fattigere nå, er vi rike på nestekjærlighet og ære. Vi trenger alle å bli minnet på at IL Tempo-spillere er priviligerte. Likevel skal vi ikke glemme at det også finnes mennesker i vår egen nærhet som har det vanskelig. Mange av disse var Othilienborg-spillere og sitter alene med tankene sine.

I den anledning vil jeg ønske de tidligere Othilienborg-spillerne velkommen inn i IL Tempo-varmen. Etter gode prestasjoner i julecupen, begynner vi allerede å bli glade i dere og ville ikke vært dere foruten. Vi sikter sammen mot nye høyder, og forhåpentligvis er samarbeidet så godt at vi om kort tid også kan si at vi traff blink sammen. Måtte dere alle ha et fordømt godt nytt år og en strålende feiring!

Med hilsen
Daglig leder
Erik Eikebrokk| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde