30.09.2005 00:37
Postet av Steinar Larsen / LFF

...Larsens FinansFokus
-verden sett fra Rosten Penthouse...


Det er med glød i blikket og penn bak øret jeg siitter her i Chesterfield'en hos vakre Montebella for å ødsle av min kunnskap. Jeg har fått i oppdrag å belære mannen i gata om hva som rører seg i verdens finansmarkeder. Jeg er sprekt antrukket i angoratøfler og tidløs morgenkåpe, og er klar for å gi deg første leksjon.

Jeg er en mann av få ord, men når verden beføles av lavkonjunktur, åpner vi alle glugger. Som den gemene hop sikkert allerede har lagt seg merke ved, har vi i 3. kvartal hatt en rekyl uten sidestykke. Det er hallelujastemning på Oslo Børs og taket løftes mot stadig nye høyder. Er det på tide å trekke pusten, og komme seg ut mens en ennå har fjær i hatten, spør jeg meg.

Apropos fjær, norske småsparere oppfører seg som lettskremte høns i mine øyne. Det er lettere å fly med et stykke gåselever i magen enn med ett kilo kyllingbryst i hver hånd. Klissete kan det også være, om en ikke ikler dem papirposer anskaffet på Jens Evensen.

Amerikanske oljeraffineriers ordrebøker er etter min mening det som gjør at norske konsumenter i skrivende stund hver seg eier en liten formue. Det er ikke til å stikke under en stol at vi alle bør se oss i speilet og heve nesa mot himmelen. Norske blue-ships og høyt kvalifisert stockpicking bør overvektes ennå en periode, men en bør vekte ned når de amerikanske vinder løyer. Japan og India er markeder en bør omfavne med åpne armer. Dette mye grunnet en markant oppgang på japanske eiendomspriser. Oppgangen har ikke vært mange punkter, men - merk deg mine ord! - jeg ser store lanterner i tunellen.

Det var alt for denne gang. Nå seiler jeg min egen sjø til neste uke - SHIP OHOY


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |