20.02.2006 14:28
Postet av Eivind Arne Bjaaland / BB

...BJELLES BLOGG #5
Oppsummerer den første måneden

Ettersom vi har trent en liten mnd føler jeg for å oppsummere litt så langt. Vi har kommet i gang med løpetreningene i Leangenhallen, og til tross for at det å pushe runder der er litt hat så har vi hatt brukbart oppmøte synes jeg. 10 på første trening og 6 på den andre, håper vi kan stabilisere oss rundt 10 stk, da går ting litt lettere for oss alle. At vi får igjen for løpinga er jeg overhodet ikke i tvil om, det er udiskutabelt, men det er viktig å ha kontinuitet i det for å få framgang, det hjelper lite å komme på en trening og så la det gå en mnd til neste.
Fotballtreningene har vel for så vidt gått greit, vi var uheldige med forholdene på den første, men forstod det som at det var fine forhold på lørdagen.

Treningskampene
Når det gjelder treningskampene sitter jeg igjen med mye optimisme! Synes vi har hatt stor framgang fra den første til den andre kampen, mange av spillerne har begynt å danne relasjoner, vi kjenner hverandre litt bedre fotballmessig, flere forstår hva den andre tenker osv, vi begynner å spille litt mer som et lag! Etter hvert som vi får mer tid sammen er jeg hellig overbevist om at dette kommer til å bli veldig bra!
Med treningsgrunnlaget i bakhodet må jeg si jeg faktisk er imponert over den fysiske kapasiteten i laget, synes vi overkjørte Lade totalt løpsmessig i går. Vi ble slitne på slutten, men herregud, det er februar og vi har bare 4 treninger bak oss! Selv om vi var kjørte på slutten holdt vi trykket oppe og produserte en hel del sjangser de siste 10 minuttene, veldig veldig bra! Når vi blir enda bedre trent kommer vi til å mose motstanderene den siste halvtimen av kampene, det er mye av filosofien bak løpetreningene, i 5.div kommer mange av kampene til å bli avgjort fra 60 til 90 minutter, og der skal vi være best i Trøndelag!

Når det er sagt så må vi bli enda mer kyniske i enkelte situasjoner bakover, vi har ikke råd til å gjøre avgjørende feil som vi gjorde på baklengsmålene, noe vi smertelig fikk erfare i går kan det ofte bli skjebnesvangert. Vi kan ikke gamble når vi spiller forsvar og gi bort ballen i kritiske områder, vi må og bli mye bedre i førsteforsvaret, vi må tidlig opp i ballfører og tvinge fram dårlige løsninger, vi kan ikke stå og vente med lua i hånda som vi gjorde noen ganger igår Likevel synes jeg holdningene til mange er veldig bra, vi klarer å brette opp ermene og komme tilbake gang på gang, vi snur den negative energien til noe positivt og det er veldig viktig! Til og med vi må regne med å få motgang, det er da det er viktig å kunne bruke den offensivt, vise hva som bor i oss, bli hevngjerrige og aggressive i positiv forstand. Når en spiller gjør feil så vet som regel den spilleren det veldig godt sjøl, det er greit å si fra om det, men drittkasting er jævla unødvendig. I går var vi veldig flinke til å backe hverandre opp etter feil, det bygger opp spillere mentalt og er med å styrke oss som lag, fortsett med det!

Treningene fremover
På treningene framover vil vi fokusere på tekniske øvelser på oppvarmingsdelen, grunnferdighetene i laget er brukbare, men vi kan fortsatt bli enda mye bedre.
I hoveddelen vil som alltid spill bli prioritert, 3-4x8 min på ikke altfor stor bane, eller 4x4min på liten bane med høyt tempo og mange avsluttninger. Vi vil prioritere en avsluttningsseanse, og ikke minst må vi etter hvert trene inn en del faste mønster på dødballer. 15/15 intervall er selvfølgelig et must og en naturlig kosestund for alle IL Tempo-spillere!
Avslutningsvis vil den obligatoriske Young Boys vs Old Boys sette standarden for alle vorspiel i Trøndelagsregionen!

For å oppsummere veldig kort så synes jeg vi har fått en god start, og jeg er veldig optimistisk med tanke på IL Tempos framtid som ny fotballstormakt, keep up the good work boys!

For IL Tempo
Bjelle Bjålls


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |