20.01.2006 13:54
Postet av Eivind Arne Bjaaland / BB

...BJELLES BLOGG #3
IL Tempo på tur til Tsjekkia


Etter å ha planlagt sesongen til IL Tempo i minste detalj dag og natt de siste 2 månedene, følte jeg for nye impulser og fresh input. Som kjent hører jo øl og fotball sammen, hva er vel da mer naturlig enn å reise til pilsens hjemland Tsjekkia?


Tilfeldigvis skulle det vere Worldloppet i Liberec samme helga jeg var nedover, så jeg bestemte meg for å ta med en rusten landslagsdress og hive meg i det. Jeg har jo tross alt en kropp å slanke bort, og av tidligere erfaringer vet jeg at skijenter er easygoing etter 50 km og 3 sniff på en ølkork.

Skiltinga på veiene i Tsjekkia er et eventyr i seg selv, bortsett fra det at de sjelden ender godt. Selvfølgelig burde jeg jo skjønt at når det sto skiltet til en plass så må du ikke ta av på den, men vente til neste, det er jo barnelærdom for alle som har fått bestått i vranglære. Selv om jeg aldri ble noen orienteringsløper så kan jeg forskjell på dødlinje og sidelinje!

Worldloppet var et fantastisk renn, ca 4000 deltakere, fantastisk vær og kjempebra løyper. Med hardkjøret på de kommende IL Tempo-treningene i bakhodet, valgte jeg fornuftig nok å gå 25 i stedet for 50 km. Dessuten følte jeg for å ha overskudd nok til det virkelige racet startet, nemlig banketten. Her valgte jeg stikk motsatt taktikk, kjørte offensivt ut og klarte å holde løpet helt ut. Jeg vil komme nærmere inn på dette på nachspielet til IL Tempo-gallaen.
Likevel var det en fantastisk opplevelse å vite at jeg var den første til å representere IL Tempo i internasjonal sammenheng. Så god var den følelsen at jeg klarte å komme 5 minutter for sein til start.

Etter den gode innsatsen på banketten følte jeg for litt faglig input, derfor valgte jeg å reise til Praha og sjekke ut hva Sparta Praha drev med.
Siden jeg av åpenbare grunner ikke kom meg til stadion og traff noen som spilte fotball, måtte jeg få tak i noen som hadde peiling. Og hvem har mest peiling på alt her i verden? Jo, taxisjåfører selvfølgelig, de kan jo alt om alt! Derfor leide jeg liksågodt en taxisjåfør hele kvelden fra 22 til klokka 05 for en sum kasserer Berg og økonomiavdelingen gliste hele veien til banken med. Han kunne verken engelsk eller tysk dessverre, så jeg måtte ty til noe som er et must i alle sammenhenger, taktikktavla til Bekken. Den løser som kjent de fleste problemer, så også i dette tilfellet! Her gikk det på formasjoner, pressledd, angrep og forsvar, laguttak, u name it! Spesielt godt likte jeg diskusjonene rundt 4-2-3-1 versus 4-5-1, her fikk jeg nyttige innspill jeg har tenkt å ta med meg fram mot sesongstart.

Da natta var omme mumlet han noen uforståelige gloser og lo som en gal, jeg forsto ikke hva som var så morsomt så jeg pekte på tavla og ba han skrive noe på den. Etter en 10 minutters latterseanse fikk han skrabla ned "Tor Haakon Bjørgum+video" og lo enda mer. Da gikk det opp for meg at det var videoen med Haaken han referte til, han var en stor stjerne der nede og kom til å bli invitert til flere talkshows i nær fremtid. Siden jeg var trener for Haaken, var han villig til å gi bort kona og alle de 19 skodaene han hadde i taxiflåten sin i bytte mot en autograf. Det hele endte i at han skulle fikse 14 dagers gratis treningsleir sammen med Sparta Praha på La Manga i mars dersom Haaken ble med på turen!

Etter en langweekend der nede er jeg nå ca 2 kg tyngre og full av gode ideer vi skal benytte oss av i trening og kamp.

Nå er det ikke lenge igjen før alvoret starter gutter, ha ei god helg!

For IL Tempo i Praha
Bjelle Bjålls| Bli en blogger også du | Les andre blogger |