10.01.2006 08:28
Postet av Eivind Arne Bjaaland / BB

...BJELLES BLOGG #2
--Godt nytt IL Tempo-år!


Da nærmer pre-season seg, februar er måneden vi for alvor skal begynne med å få IL Tempo-skuta på rett kjøl igjen. De fleste har sine meninger over at jeg er ansatt som trener, hva jeg kan bidra med er nok et hett tema på de fleste IL Tempo-relaterte nachspiel i Trøndelagsregionen. For å lette litt på sløret vil jeg komme med noen innspill på hvordan vi rett og slett skal bli best!

Først og fremst vil jeg presisere at jeg er en del av et trener-team. Jeg er veldig glad for at jeg har fått med meg Geir Bekken som fotballfaglig veileder, og ikke minst Erik Eikebrokk som skal hjelpe til med å legge forholdene til rette for at IL Tempo igjen skal prege bybildet.
Min rolle i dette teamet blir veldig allsidig og ikke minst utfordrende. Med min spisskompetanse på det fysiske plan vil jeg bidra med mitt for at IL Tempo skal bli det best trente 5.divisjonslaget i Norge. En sterk visjon som jeg mener det er fullt mulig å oppnå dersom alle er villige til å ofre litt. Fysisk er nivået i de lavere divisjoner meget labert, derfor vil vi aldri i livet tape en andreomgang dersom alt går etter planen. Fra februar til og med april vil vi ha ukentlige kondisjonsøkter for å forbedre løpskapasiteten.
I tillegg er det ønskelig med et par økter styrke i uka, dette vil mest sannsynlig bli egentrening, men skreddersydde treningsopplegg vil bli gitt for de som ønsker og er interesserte i det.
Med dette mener jeg ikke dermed at vi blir det beste laget om vi er best rustet fysisk, men vi er i alle fall et jævla stort steg på veien!

Siden jeg kommer "utenfra" starter vi alle med blanke ark, her er ingen garantert plass på laget. Dette kan både være en fordel og ulempe, noen vil nok bli skuffet over å ikke få spille så mye som ønskelig, mens andre igjen nok vil glede seg over å være med på laget. Jeg tror også det kan gi treningene et løft, alle vil måtte spille seg inn, noe som automatisk bør heve kvaliteten og nivået.
Laguttak og roller i laget vil jeg og Bekken ta sammen, men skulle det være uenigheter har jeg siste ord. Vi vil vektlegge ferdigheter, treningsoppmøte, innsats og iver. Det å spille for IL Tempo skal forplikte! Siden det nesten bare er søndagskamper i år har vi en utfordring. Det å komme rett fra nachspiel vil ikke bli tolerert i det hele tatt og kommer garantert til å bli vektlagt i et laguttak. Jeg gleder meg allerede til å sette foten ned.

Fotball er ikke individuell idrett, derfor er jeg opptatt av at vi skal fungere som et lag, at vi skal danne relasjoner både på og utenpå banen. I kamp skal vi opptre som et kollektiv, vi er ikke bedre enn det svakeste leddet. Vi skal tenke på hvordan man kan gjøre sin medspiller god, at vi er der en for alle og alle for en. Vi skal gjøre hverandre bedre. Vi skal være positive og aldri gi opp, gjør man en feil tar vi lærdom av den, går videre og jobber enda hardere i stedet for å la det prege oss.
Trening og kamp skal være noe vi gleder oss til, vi skal ha det gøy sammen! Det sosiale skal være i høysetet hele veien, humor er et utrolig viktig virkemiddel for prestasjoner både på og utenfor banen.

Nye spillere er alltid et hett tema foran en ny sesong. Av det lille jeg har sett mener jeg vi har et ferdighetsmessig godt lag som med tiden blir enda bedre. Av big-name-signings som får kassereren til å gni seg i hendene med tanke på spillerdraktsalg, kan jeg allerede nå bekrefte at en ny keeper har signert. Daglig leder Eikebrokk opplyser at han har en midtbanespiller i kikkertsiktet, i tillegg har jeg muntlig avtale med en hurtig og teknisk spiss som er klar medio februar. Jeg har også et godt håp om å få på plass en hurtig, taklingsterk og rutinert midtstopper før overgangsvinduet stenger.
Jeg gleder meg enormt til denne sesongen, jeg har virkelig tro på IL Tempo i år. Det kommer til å bli harde tak, vi har en stor jobb å gjøre, men sammen med dere er jeg sikker på at vi kommer til å overraske både oss selv og andre!

Dette er noen av mine grove tanker rundt opplegget foran 2006-sesongen. Vi vil komme tilbake til med mer detaljerte opplysninger på et spillermøte i slutten av januar, her er det også åpent for innspill, kommentarer, sleivspark og annet vås.

Vel møtt til et framgansrikt IL Tempo-år!


| Bli en blogger også du | Les andre blogger |

 

Forum
 
Det skjedde