LØRDAG 20. AUGUST 2005

Magnus Sarheim på startstreken i
BIRKEBEINERRITTET

(Rena) Det e fredagskveill og sykkeltid, dro fra Trøndelag i riktig tid. Trøndervær - du slette tid, med ei halv ei på lomma og en tusenlapp som hainn bomma, e'n Sarheim klar for Birkebeinerrittet 2005 fra Rena til Lillehammer, om han kommer seg så langt...

IL Tempos kjernekar og muskelbunt har i flere uker nå trent knallhardt for å preparere sine tunge muskler og halvdvaske sykkelkropp for å greie det Erik Hoff ikke greide, nemlig å fullføre en av Norges tradisjonsrike sykkelklassikere.

ILTempo.no gir det LIVE oppdateringer fra Sarheims ferd opp Hedemarkskneikene, alle knall og fall og ikke minst høydepunkter fra lunsjpausene når Sarheim er ventet å knipe tid på de øvrige deltagerne.

LIVE!

08:30 Startet fra Rena i klasse M25 (Menn 25-29 år) med startnr 4934.

08:45 Sarheim forsøker å rykke og kommer seg fri fra feltet, men blir raskt innhentet av hovedfeltet.

09:21 Ankomst første passering ved Skramstad etter drøye 10 kilometer. 1/9 del av rittet er gjennomført og det er tid for første rastepause. Sarheim sikrer seg også et par aviser til å legge mellom magen og den meget tettsittende sykkeltrikoten for å holde skrotten varm.

10:13 Sarheim har kommet seg til passeringen ved Bringbu som stort sett har bestått av nedoverbakke og en liten kneik på 4% siden forrige passering. Sarheim har holdt seg helt fremme i feltet for å unngå velt og virker ikke særlig plaget av de enorme mengdene smultringer han spiste på Skramstad.

10:59 Sarheim har problemer med nederste tannhjul på den bakerste kransen, men Beider i følgebilden er der umiddelbart med mikroskop og smøreolje og fikser problemet uten at Sarheim taper for mye. Beider påstår i ettertid at Sarheims fant på problemet for å få seg en pust i bakken.

11:02 Grunnet lange og seige bakker har Sarheim den siste timen stort sett bært sykkelen på ryggen og latt føttene gjøre jobben. Det har vært altfor få nedoverbakker, som ifølge Sarheim er hans styrke. "De kaller meg IL Falco (Falken)".

11:22 Sarheim har endelig funnet en nedoverbakke, som han nå har kjørt ned flere ganger for å få flest mulig hvilepauser og for å imponere tilskuerne med rå utforkjøring ned til Kvarstad. Halve distansen er nå tilbakelagt og om ikke lenge venter dagens råeste stigning, rett før Aksjøen, som er på 10% nesten 1000 meter over havet - 29 kilometer før målgang.

12:36 Det tok godt over en time, men etter mye slit og bannskap har Sarheim endelig greid å krabbe seg opp til Storåsen og dagen siste passering før målgang. Og bare så det er sagt, det ble INGEN klatrepoeng på Magnus Sarheim i dag.

13:25 Selv om det er nedoverbakke, betyr det ikke at man kan slappe av på terrengsykkelen. Det er knauser og stubber overalt og konsentrasjonen må være på topp hele veien. Sarheim har imponert alle og har passert en rekke ryttere på veien ned.

IL Tempo.no kommer tilbake med intervjuer og reportasjer utover helga.

.: Diskusjonsforum :.
Gikk Magnus Sarheim for tidlig i brudd?

 

 

Nyheter
20.08.2005
Så du ikke Larsens kanonscoring? Vi har bildene!
20.08.2005
Steinar Larsen er Nidaros' nemesis
19.08.2005
IL Tempo banket Nidaros 4-1 på Nissekollen
18.07.2005
Som to dråper vann: Fredric Vogel og..?
16.08.2005
Flere omberammelser: To nye kamper flyttet
Forum

Det skjedde