SØNDAG 1. MAI 2011

Erik Bårdseng banens beste i debutkampen:
Dobbel strafferedning

(Regnbuen og luftslottet) Det var kanskje ikke de største skoene å fylle etter Robin Indergårds og Tor Martin Olsens moderate keepersesong i 2010. Likefullt var det stilt store forventninger til IL Tempos nye sisteskanse Erik Bårdseng. Bårdseng leverte varene ved første anledning.

- Jeg fintet høyre, fintet venstre. Fintet ut Glimt-kapteinen, og kanskje også dommeren.

Bårdseng snakker om den merkelige straffesituasjonen som oppstod midtveis i 2. omgang på stillingen 2-0 til IL Tempo. Glimt trengte scoring for å ha håp om poeng, mens IL Tempo jaktet punktering og 3-0.

På ett av sine få gode angrep i kampen spiller Glimt seg gjennom på IL Tempos høyre side. Press på ballfører er dårlig i flere situasjonen på rad, og til slutt kommer Glimt seg ned til dødlinja. Vegar Olsen er nede og takler, men får ballen, ifølge dommeren, i hånda mens han ligger nede.

- Jeg fikk ballen i magen, sier Olsen, som likevel kanskje ikke er kjent for å være den mest objektive i kritiske situasjoner han selv spiller en av rollene i.

Denne gangen får han likevel støtte av forsvarskollega, Robert Preller, som så hendelsen fra første rad.

- Han fikk ballen, sier Preller, og lar det være med det.

Straffe til Glimt og kampen skulle vise seg å nå sine mest avgjørende minutter. Erik Bårdseng fintet venstre og kastet seg til høyre. Dit hvor skuddet kom. Samtidig som han tok et lite skritt ut fra målet.

Stridig regelverket, ifølge dommer Erlend Helmersen.

Omstraffe.

Hvor historien gjentok seg. Finte høyre, finte venstre. Skuddet i perfekt keeperhøyde og Bårdseng i full strekk. Minutter etterpå kontret IL Tempo inn 3-0 ved Jo Darell og seieren var i boks.

Bårdseng selv var godt fornøyd.

- Jeg er sånn passe fornøyd. Langt igjen til toppform, men er fornøyd med å holde nullen.

Det Bårdseng kanskje ikke vet, er at han allerede etter debutkampen kan se seg godt forankret i IL Tempos rekordbøker.

For aldri har noen keeper reddet to straffer i én kamp. Faktisk har ingen IL Tempo-keeper reddet mer enn én straffe totalt.