TORSDAG 21. APRIL 2011

Ex- IL Tempo-spiller Stian Finckenhagen på 3. plass i poker-NM
KRIMINELT GOD

(Riga) Etter omkring 40 timers intens og avansert form for vri-åtter ble det i helga kåret en Norgesmester i poker i Riga, Latvia. Da finalebordet ble satt søndag morgen var det en tidligere IL Tempo-spiller som var såkalt chip-leader. Hvem? Stian Finckenhagen såklart.

Egentlig skulle han ikke vært der engang. For bare inngangsbilletten kostet 800 euro (nærmere 8000 NOK). I tillegg kom fly, overnatting og børst.

Det slapp Fincken å tenke på. Det kan han takke 4 liter melk for. Det var hans inngangsbillett.

En kompis hadde utfordret ham til å drikke 4 liter melk på en time. Hvordan kunne det være en seriøs utfordring for Fincken, som uten anstrengelser drikker 4 liter øl på et kvarter?

Én etter én ble de øvrige deltagerne offer for Finckens fengslende og aggressive spill. Enten det var med Anna Kournikova, Norwegian Aces, Dolly Parton, Hockeysticks eller en kjempebløff, gikk de alle på limpinnen.

De satset mot Fincken, og de tapte.

Mer en regel enn et unntak. Nærmest en garanti.

Kommentatorene var over seg av begeistring og resultatlisten ble stadig mer dominert av en tidligere IL Tempo-spiller fra Trøndelag. Som til tross for lang fartstid i bransjen, ikke kunne skryte på seg topplasseringer fra lignende arrangementer tidligere.

Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Innen natt til søndag skulle nærmere 1000 deltagere være nede i 8. Slått ut var kjente navn som langrenns-Petter, youporn-Aylar, Rosenborg-Bent og Jean Ronny Johnsen.

Utroligst av alt. Av 16 millioner chips i spill, så hadde Fincken nesten halvparten. Kommentatorene trodde det knapt selv, og de var ikke menn nok til å si det. Kanskje var de redd for å jinxe Fincken med lystige spådommer.

For de greide ikke å si det alle forstod. At han var storfavoritt. The Wanted man.

Fincken selv tok det hele med et smil. Før finaledagen kunne han fortelle at pengepremiene ikke var noe han tenkte på, fribilletten til poker-VM i Vegas en fjern drøm og bilen, en Mini Morris Cooper, bare en parentes.

Han hadde bare lyst til å vinne. Slik han alltid har lyst til.

På finalebordet leverte han fra starten av stødig og aggressivt spill. Ingenting tydet på at han hadde mistet motet fra dagene før. Mens flere av de andre spillerne måtte spille strategisk og fornuftig, enten fordi de var redd for å miste chips, eller fordi de måtte bygge opp en større stack for å ha vinnersjanser, sanket Fincken chip på chip, og bygget verdibeholdningen foran seg stadig større, inntil han på et tidspunkt satt med over halvparten av chips'ene.

Kanskje var det her det snudde?

For etter at de andre røk ut, gjerne takket være Fincken selv, og de ble færre og færre rundt bordet, steg også spenningsnivået. Alvoret. Og antall tv-seere.

Han vil kan hende ikke innrømme det selv, men selv Fincken så seg nok kjørende i en Mini Morris cabriolet langs Vegas-stripa, med en koffert fylt til det sprekkferdige av rykende ferske tusenlapper og inngangsbillett til Bellagio og poker-VM...

Til slutt var det bare tre mann igjen. Stian Arnesen, Ørjan Skommo og Fincken. Arnesen så ut som den sterkeste, Fincken var den villeste og Skommo den desperate, all den tid han hadde færrest chips av samtlige.

Et par hender gikk imot Fincken. Hender han kanskje ikke burde spilt om, eller hender tilsvarende de han tidligere hadde vunnet.

Så avgjørelsen. Alvorets time.

To hender tapt, og spillet var over. Fincken var ferdig. Snipp, snapp snute, så var eventyret ute. Det ble ingen millionær av Fincken, ikke denne gangen.

Som så ofte før var det outsideren som vant. Han som slo nedenfra og opp, som ikke hadde noe å tape. Ørjan Skommo satset alt, og vant.

Gratulerer.

Fincken will be back. Neste år.

Ute etter revansj. Drømmen om Vegas lever.

--- --- ---

RESULTATLISTA:
1. Ørjan Skommo - 91357
2. Svein Arnesen - 57594
3. Stian Finckenhagen - 36631

4. Mattias Fandin - 23391
5. Christian Skjønstad - 15005
6. Martin Riseng - 12137
7. Kenneth Torp - 9930
8. Andreas Barstad - 8165

Pengepremiene er oppgitt i latvisk valuta.