Velkommen til IL Tempo

 

MANDAG 18. APRIL 2011

Haaken i hardtrening på påskefjellet:
- I MITT LIVS FORM

(Raufoss) Han er den eneste spilleren som har scoret i samtlige 12 sesonger for IL Tempo. Han er i det hele tatt bare én av tre som har spilt i samtlige sesonger. Etter årevis i limbo har Tor Haakon Bjørgum store ambisjoner foran IL Tempos retur til 5. divisjon og har allerede satt seg et minstemål etter 5 kamper:

- Om jeg ikke har 5 mål etter 5 kamper legger jeg opp!

Haakens IL Tempo-karriere har vært proporsjonal med klubbens berg-og-dalbane-ferd mellom de tre laveste divisjonene.

Spilleren selv mener det ikke er tilfeldig og at klubbens resultater er mer avhengig av Haakens form, enn det Haakens resultater er av klubbens form.

Sagt på en annen måte:

- IL Tempo er ingenting uten meg.

Og forklarer hvorfor det er slik med følgende syllogisme.

- Jeg scoret kun ett mål i 4. divisjon i fjor, og klubben rykket ned.

Man kan nesten få inntrykk av at spilleren som har nest flest mål gjennom tidene for IL Tempo mener at klubben er avhengig av en Haaken i form for å lykkes.

- Og selvfølgelig var det meg som scoret målet som sikret 2-2 og opprykk mot Vestbyen i siste seriekamp i 2009-sesongen. Det var også jeg som sikret uavgjort og straffesparkkonkurranse i kretsmesterskapet mot Åfjord.

Og glemmer, eller velger å ikke legge til, at det også var han som bommet i straffesparkkonkurransen IL Tempo senere tapte.

På spørsmål om hva han mener om straffemissen i den helt avgjørende uavgjortkampen mot Rissa, er den ellers så snakkesalige flagellanten musestille.

En liten stund...

- La oss ikke snakke om fortida, det er fremtida som gjelder. Og det er JEG som er IL Tempos fremtid!

Han veiver med armene og blåser opp brystkassa slik at han fyller den allerede altfor tettsittende t-skjorta enda mer, som for å virke veltrent.

- Veier 83,5 kilo nå. Det er 0,1 kg ned fra i går!

Han mener at dette er imponerende tall. Han fisker frem en gulrot fra innerlomma og knegger sin karakteristiske latter mens han drøvtygger grønnsaken.

Det er i det hele tatt vanskelig ikke å se likhetene med Morten Gamst Pedersen.

Men for IL Tempos utsendte reporter er det fortida som er interessant. Haaken får spørsmål om det ikke er litt av en overgang for en som alltid ble valgt sist i gym'en til nå å sitte her som IL Tempos eneste selvutnevnte superstjerne.

(Allerede før intervjuet fikk reporteren klare instrukser om at Haaken umiddelbart ville stoppe og forlate intervjuet om han fikk spørsmål om Warcraft, sitt ene forsøk på å bli rap-stjerne, VG-forsida som "Hissigproppen" og Satansmurfen (vokalisten på den ene IL Tempo-singelen som ble sluppet på midten av forrige tiår, og som senere slapp superlåta "Lonely")).

- La oss ikke snakke om fremtida. La oss snakke om nuet. Jeg er i mitt livs form!

Han vrenger av seg t-skjorta, en anstrengelse i seg selv, og blotter det han mener er et tilnærmet vaskebrett.

IL Tempos reporter antyder at Haaken strammer, noe som ikke blir tatt vel imot.

Kokende av raseri går t-skjorta på igjen, etter enda større anstrengelser enn sist, og intervjuet er tilsynelatende over etter en krenkelse for mye.

Alt er som det pleier å være i IL Tempo-leiren. Og Haaken er tydeligvis tilbake. I opposisjon, med alt og alle. Der han trives best.

Måtte medspillere, motspillere og dommere være advart.

PS: Klippet som i sin tid ble lagt ut på VGNett sitt videonettsted Snutter.no, ble sett av nærmere 500 000 og hadde overlegent best snittkarakter av de påmeldte videosnuttene. Likevel vant ikke "Hissigproppen" konkurransen om et videokamera.