Velkommen til IL Tempo

 

SØNDAG 17. APRIL 2011

IL Tempo forsterker det sportslige støtteapparatet:
Kent Stian Holmli
ny sportsdirektør

(Byåsen) Etter at IL Tempo oppsummerte 4. divisjonssesongen 2010 viste det seg at klubben tok med seg et to-sifret underskudd som ballast. Den sportslige satsningen gikk ut over sine naturlige begrensninger og sendte klubben inn i en økonomisk røre som har vært en utfordring å komme ut av. Løsningen ble å hente inn en gammel traver.

Bare fire måneder inn i 2011 har Kent Stian Holmli snudd situasjonen på hodet og IL Tempo har igjen penger på bok.

Holmlis hovedfokus vil være å få i land det økonomiske budsjettet og søke inntekter fra områder klubben ikke har oppsøkt tidligere.

- Jeg kommer ikke til å blande meg borti det sportslige, men vil som best jeg kan legge til rette for en tøff sportslig satsning som ikke fører klubben inn i en økonomisk blindgate.

En rolle i det sportslige støtteappartet til tross, 31-åringen ønsker ikke å bli omtalt som ex-spiller. Selv om han ikke har spilt for IL Tempo siden den utrolige sesongavslutningen mot KIL/Hemne i 2008, motiveres Holmli av tanken om at han en gang i fremtiden igjen skal representere klubben på banen.

- Det går sakte, men sikkert fremover. Forhåpentligvis er jeg ikke fotballinvalid enda.

Kort tid inn i jobben sier Holmli at primærfokus har vært å sette seg inn i klubbens økonomiske situasjon og få en oversikt over utestående kontingenter og korttidsgjeld. Prosessen er enda ikke avsluttet, men Holmli gleder seg til å lukke boka for 2010.

- Vi nærmer oss. Det står igjen noen ubetalte kontingenter for 2010, men alle utgifter er betalt. Neste utfordring nå blir å legge til rette for en økonomisk fremtid hvor klubben betaler sine regninger på forhånd, og ikke langt forbi forfallsdato, forklarer Holmli.

Det høres kanskje for utrolig ut, men Holmli mener en ny bevissthet blant spillerne kommer til å gjøre underverker for økonomien.

- Spillernes tilsvar til et nytt økonomisk regime har vært ubetinget positivt. Fortsetter vi slik er jeg overbevist om at IL Tempo vil greie å betale sine regninger på forfallsdato fremover. Å avslutte 2011-sesongen med penger på bok ville vært et fantastisk utgangspunkt for 2012.

Etter elendig økonomisk styring i flere år, begynte det å svirre rykter om at klubben måtte selges for å finansiere videre satsning.

Holmli avviser at dette er aktuelt.

- Nei, vi har full kontroll på økonomien og ønsker ikke å gi fra oss kontrollen over klubben.

Det skal ha vært flere interessenter, blant annet et trøndersk konsortium frontet av en gammel IL Tempo-kjenning, men alle er høflig avvist.

-
IL Tempo er en spillernes klubb, ikke investorenes, avslutter sportsdirektøren.

IL Tempo.no ønsker Kent Stian Holmli lykke til i jakten på positive økonomiske tall og i jakten på fotballcomeback.