Velkommen til IL Tempo

 

FREDAG 11. FEBRUAR 2011

IL Tempo inngår samarbeid med myteomspunnet fysioterapeut:
MIRAKELMANN ELLER KVAKKSALVER?

(Romemyra) IL Tempo og Byneset Fysioterapi har i dag forhandlet frem en avtale som gir IL Tempo-spillere gode behandlingsmuligheter i forbindelse med typiske fotballskader. Byneset Fysioterapi vil også komme med viktig informasjon i forbindelse med restitusjon og ernæring.

Sportsfysio Vidar Guttormsen har spesialisert seg på behandling av idrettsskader. Hans ekspertise vil være til uvurderlig hjelp når et stadig aldrende IL Tempo-lag i nær fremtid går inn i en knallhard oppkjøring foran 2011-sesongen.

Guttormsen er utdannet fysioterapeut ved HiST, og har også grunnfag idrett ved NTNU. Han har senere gjennomgått spesialiseringkurs i myofascielle smerter og triggerpunktbehandling.

Spesielt sistnevnte skal være helt avgjørende for at Håkon Hiller fortsatt blir å finne i IL Tempo-stallen neste sesong.

Guttormsen har i flere år jobbet som personlig trener ved 3T, og beskrives som den reneste mirakelmann. Likevel går ikke yrkesgruppen fysioterapeuter fri for kritikk ettersom skeptikere mener skillet mellom mirakelmann og simpel håndspålegger og kvakksalver er syltynt.

Fysioterapeuten forteller i et presseskriv at han vil følge tett de spillerne som sliter med småskader og ettergå i sømmene hvilke metoder spillerne benytter seg av i forbindelse med oppladning til kamp og trening, med fokus på kosthold og restitusjon.

Målet til Guttormsen er å få ned antall belastningsskader gjennom forebyggende arbeide. Guttormsen vil også tilrettelegge for individuelle treningsprogrammer, med fokus på hurtighet, O2-opptak og spenst.

Guttormsen mener dessuten at det er på tide at spillerne blir seg bevisste på sin egen kroppssammensetning. Altså forholdet mellom fett- og muskelmasse. Et forhold i voldsom ubalanse hos flere i årets langt på vei pæreformede IL Tempo-stall.

Fysioterapeuten tror IL Tempo har mye å lære på disse undervurderte områdene av fotballen og mener det er hevet over tvil at IL Tempo vil nyte godt av hans kompetanseoverføring.

Guttormsen tilbyr alle IL Tempo-spillere gode priser på behandling og vil i det første ta imot spillere til behandling hovedsaklig fredager i lokalene på Snillet gård på Spongdal, Byneset.

Byneset Fysioterapi kan nås på telefon 938 01 150, eller besøkes på sine hjemmesider.

Byneset Fysioterapi vil, som den første i sitt slag, i løpet av kort tid også tilby fysikalsk behandling online over nett.

IL Tempo ser frem til et vitalt og fruktbart samarbeid for begge parter.