Velkommen til IL Tempo

 

TIRSDAG 1. FEBRUAR 2011

IL Tempo avviser rykter om splid og splittelser i spillergruppa:
MALE BONDING OG SKOGDAG

(Skogdag, hemmelig sted) Etter den ekstremt skuffende avslutningen på 2010-sesongen gikk IL Tempo-spillerne inn i en kort feriemodus over fire måneder hvor stive muskler og slitne tomskaller skulle få hvile seg. Sist uke fikk spillerne for alvor merke at ferien var over...

Vi snakker bare tidlig februar, men IL Tempo-spillerne har forlengst startet marsjen på vei mot toppform og topplasseringer. På treningsleir i dype trønderske skoger har spillerne løftet tømmerstokker for å bygge fysisk styrke, løpt etter bjørn og varg for aksellerasjon og hurtighet og klatret til toppen av de høye furutrær for balansens skyld.

Minusgrader, stiv kuling og blodtørstige rovdyr har ikke latt til å skremme IL Tempo-bataljonen, som med all tydelighet mener alvor 3 måneder før revansjsesongen 2011. Flere forsterkninger hevdes på det nærmeste å være klar for klubben, og flere skal være på vei. Foreløpig ønsker ikke klubben å gå ut med navn, men kilder som står IL Tempo nær hevder at det dreier seg om solide forsterkninger i alle lagets ledd.

En av IL Tempo-spillerne som deltok på skogdagen forteller om ville tilstander og tiltak i kampen for "overlevelsen":

- Vi vasset til knærne i snø, vi ble beordret å grave digre huller i snøskavler, bare for så å måtte fylle dem igjen. Vi svømte naken under isen, satt timevis i dampende badstuer og vi dusjet ikke på flere uker. Selv Ketil Thorsø hadde antydning til skjeggstubber da vi kom hjem, sier Jo Espen Darell (bildet).

Til tross for at den ene spilleren etter den andre forteller om tilstander som gjør Navy Seals-trening til rene gutteturen, avviser IL Tempo-fysio Vidar Guttormsen at spillernes helse noen gang var satt i limbo.

- Opplegget var profesjonelt forberedt og deltagernes form ble systematisk etterfulgt. For det første snakker vi om relativt store fettlagre her, og fett holder som kjent kroppen varm selv i ekstremkulde. Når vi i ettertid også finner ut at flere av spillerne har lagt på seg under perioden, må man ikke være rakettforsker i NASA for skjønne at det her dreier seg om relativt store overdrivelser fra relativt pinglete mammagutter.

Sporadiske uenigheter til tross, både spillere og ledere opplevde ekskursjonen som en suksess.

- Ja, utvilsomt. Male bonding på høyeste nivå, bekrefter Yavus Akbina, som syntes badstua og nakenbadingen var turens høydepunkter. Det var dessuten første gang Akbina fikk se snø, en stor opplevelse i seg selv.

Konglekongen Åsmund Nielsen, som har lang erfaring i å ferdes i villmarka, mener turen var en asketisk oppvekker:

- Det å leve primitivt og spartansk viser at vi i dagliglivet har det altfor godt. Det er ikke lenger "det gode liv" når vi lever det hver eneste dag. En slik tur, hvor vi jakter og flår vår egen mat, henter vårt eget vann og spar vår egen møkk, lærer oss å sette pris på de små tingene vi vanligvis tar for gitt.

Neste post på programmet, foruten individuelt tilrettelagt egentreningsprogram, som bl.a. lange turer i marka på ski, styrketrening og bevegelighetstrening, alt ettersom hver enkelt spillers disposisjon, står som vanlig Magnus Lundemos Minnecup i Meråkerhallen. Cupen spilles førstkommende helg, og mixer som vanlig lag fra 2. divisjon ned til 6. divisjon.

IL Tempo virker å være bedre forberedt enn noen gang!

Alle spillerne deltok på "helvetesuka", med unntak av Bjørn Magnus Iversen, som var opptatt med å sette opp en IKEA-hylle.