Velkommen til IL Tempo

 

LØRDAG 24. JULI 2010

FLASHBACK: Nesten-katastrofe for Hoff ned Hautacam:
- SÅ DØDEN I HVITØYET

(Lour des France 3emé etapé Lourdes - Hautacam - Lourdes) Utforkjøringene ned fra Hautacam blir regnet for å være en av de tøffeste, farligste og raskeste i hele Lour des France. Erik Hoff blir regnet for å være en av de fremste utforspesialistene i feltet. Men i kampen mot Hautacam holdt det på å gå galt.

Hoff hadde sammen med lagkameraten i IL Tempo Velociped rykket fra hovedfeltet tidlig på den 13 km lange utforkjøringen ned fra monsterfjellet Hautacam, da ulykken inntraff. EikiBreiki lå i front jagende på mellom serpentinsvingene med Hoffa halsende etter. Duoens hasardiøse kjøring for å sikre viktige poeng i kampen om den grønne trøya kunne endt i ulykke for dem begge.

EikiBreiki greide seg såvidt. Hoffa gjorde det ikke...

- EikiBreiki kuttet svingen i tøffeste laget. Han kom langt ut, men bremset opp før meg og greide seg såvidt. Jeg bremset for sent og hjulene låste seg. Sykkelen skrenset og jeg tok retning mot autovernet, forteller Hoff dramatisk og gestikulerende.

- I det jeg bikket over, så jeg at det gikk rett ned. Sikkert tusen meter!

Klamret seg fast til fjellhylle
Til alt hell fikk Hoff klamret seg fast til en liten fjellhylle rett nedenfor autovernet. Hoff kom seg opp på sykkelen igjen og fortsatte ferden nedover, men ikke med samme høye risiko som før...

- Du kan trygt si jeg så døden i hvitøyet, sier Hoff.

Som slapp unna med noen blåmerker, riper i lakken og noen erfaringer rikere.

- Jeg har lært. Det finnes viktigere ting i livet enn å komme raskest mulig ned et fjell. Det var først da jeg kom ned og begynte å tenke på hvor galt det kunne gått at jeg ble redd, sier Hoff ettertenksomt mens han forsøker å presse frem krokodilletårer i øyekroken.

På en tåkefylt dag da tv-signalene var dårlige og meldingene hjem korte og ufullstendige, fikk Hoff umiddelbart etter målgang tak i en mobiltelefon og ringte hjem for å forsikre familien om at han hadde det bra.

- Jeg ringte kona og ungene tvert. Det var følelsesladd, det var stort for meg. Større enn Lour des France. Familien er det største av alt, nærmest brøler Hoff, som spiller ut hele sitt emosjonelle register.

- Familien betyr alt! sier en gråtkvalt Hoff, før han går ned på kne, kysser korset, gifteringen og gjør tegn til gudene.

IL Tempo Velociped leder an i kampen om spurttrøya
Til tross for fallet syklet Hoff seg inn til 2. plass i etpappespurten og sikret seg med det viktige poeng i kampen om den grønne trøya.

- Alle sier at de ikke går for den grønne trøya, men de spurter alle sammen, sier Hoff syrlig.

Overall standings etter 3 etapper:
Green jersey (spurttrøya)
1. Erik Eikebrokk, IL Tempo Velociped, 68 poeng
2. Jostein Vinjerui, Heroes of Telemark, 42 poeng
3. Erik Hoff, IL Tempo Velociped, 36 poeng
4. Eivind Bjaaland, Heroes of Telemark, 6 poeng