Velkommen til IL Tempo

 

FREDAG 25. JUNI 2010

Jostein Vinjerui og Erik Hoff klare til dyst, dagen før
DEN STORE STYRKEPRØVEN

(Et sted mellom Trondheim og Oslo) Det blir ikke gøy før du er uten tøy, det blir ikke fest uten skinnvest og det blir ikke sommer før du har syklet fra Trondheim til Oslo - helst under 20 timer. IL Tempo har i år to startende, Erik Hoff og Jostein Vinjerui, som er kaptein for hvert sitt lag. Det har naturlig nok vært kniving mellom de tidligere lagkameratene, men begge to håper på en fair duell uten uhell og at den sterkeste kåres uten utensportslig dramatikk.

Erik Hoff sin caddie, Helene Bugge, sier i en kort sms at freden har senket seg over Stubbanveien dagen før dagen og at en dempet overtro råder:

- Hoff er nå ute på den siste sykkelturen før Styrkeprøven, som må være uten hjelm, og snart skal de siste forberedelsene gjøres på Big Horn Steak House, hvor energilagrene skal fylles opp med plankebiff og mangosaus, forteller Bugge, som i ukesvis har forberedt seg på det meste som kan møte sin husbond på turen.

- Vi er et team, sier Bugge!

- Dette er ikke noe enmannsshow. Sykling er på mange måter som et ekteskap. Man må jobbe sammen, lytte til hverandre og man må gi og man må ta. Som i ekteskapet har man gode og dårlige dager, men det er i motbakke det går oppover, sier Bugge, som blir stille idet en klissvåt Hoff kommer inn døra.

- Helvetes motbakker, griner Hoff og piller seg i nesa med en skitten pekefinger.

- Helvetes motbakker!

Hoff tasser inn på rommet med solig gangsperre og slår seg ned på senga med 90 graders vinkel mellom venstre og høyre fot og widescreen-inngang til det aller mørkeste mørke.

- Kom å gni mæ inn med ballekrem, kjerring! lyder det fra innenfor soveromsdøren.

Jostein Vinjerui drar på mot kreft

Den store outsideren foran årets Styrkeprøve, er telemarkingen Jostein Vinjerui. I motsetning til Erik Hoff har Vinjerui aldri syklet avstander på 50 mil før, men politimannen har trent hardt frem imot rittet og mener selv han nyter godt av å være naturlig atlet og en kropp bygd for endagsritt.

- Jeg ser på meg selv som en typisk endagsrytter. Jeg er ikke bygd for lange 3-ukersritt, men en svipptur til Oslo passer meg for hånd i hanske, sier Vinjerui, og avviser at han er noen outsider i forhold til Hoff.

- På ingen måte. Se på laget jeg har! Sykkel er som en lagsport, det er ikke noe enmannsshow vi driver med. Vi har i lange tider terpet taktikk, vifteformasjon og sett på "På hjul med Dag Otto". Jeg ser ikke bort i fra at Erik Hoff er sterkere enn meg om det er bare oss to som sitter i et utbrudd, men det kommer ikke til å skje, sier Vinjerui og blir liksom aldri ferdig med å hylle laget sitt.

- Jeg har det beste laget - derfor vinner jeg!

Mens Erik Hoff sykler for det Trondheimsbaserte laget Trondhjems VK II, sykler Jostein Vinjerui for det nystartede "Dra på mot Kreft"-laget. Vinjerui har samlet ryttere fra hele landet og sykler til inntekt for Kreftforeningen.

- Mens Hoff kjemper mot kreftene, sykler jeg for kreften, gliser Vinjerui og virker tydelig stolt over en treffende metaforisk morsomhet.


Begge har planer om å sykle under 18 timer, men hvem vinner?
Det er ikke bare laget til Vinjerui som er komponert etter hans lest, også støtteapparatet er profesjonelt til fingerspissene. For mens Hoff støtter seg til sin lille Bugge som stiller med rosiner, snickers og små nøtteposer, har Vinjerui kompetanse fra Tech Nutrition, Stormberg og United Bakeries i ryggen.

- Live strong, die hard! sier Vinjerui før han sykler videre til taktikkmøte i Trondheim sentrum.

Erik Hoff starter kl 07:20 fra Trondheim Sentrum og sykler med startnummer 366. Jostein Vinjerui starter kl 08:41 og sykler med startnummer 1490.

IL Tempo.no benytter anledningen til å ønske begge syklister (lag) lykke til i kampen mot klokka, værgudene og hverandre.

Oppdateringer, bilder og inervjuer fra sykkelrittet vil komme i løpet av helga.