Velkommen til IL Tempo

 

TIRSDAG 22. SEPTEMBER 2009

Klubbmesterskapet i golf gikk av stabelen i Funäsdalen, Sverige:
THORSØ LEDET, MEN EIKEBROKK VANT

(Gyllene Bocken, Funäsdalsfjällens GK) I påvente av sin egen golfklubb reiste IL Tempos stolte golfere 20 mil østover og over svenskegrensa for å kåre klubbmesteren for 2009-sesongen. Det ble spilt stableford slagturnering over 3 dager (54 hull fordelt på 3 runder) fra fredag til søndag for å kåre vinneren. Ketil Thorsø ledet med sine 84 slag etter 18 hull, men ble spist av nervene da alvoret satte til.

For til tross for at David Thyge Nielsen på forhånd var utnevnt som den store favoritten, greide ikke storsjarmøren fra Reppe å holde nervene under kontroll. For allerede etter dag 1 var "Mr. Elegance" med sine 89 slag langt bak Thorsø, og mye jobb foran seg om han skulle melde seg på i kampen om edelt metall.

En fattig trøst, om noen trøst i det hele tatt, var at Thyge Nielsen greide å holde IL Tempos ferskeste golfer, det selvutnevnte stortalentet, Tor Martin Olsen, bak seg. Olsen imponerte ingen med en hårete sving og et fårete glis, og var allerede etter 18 hull sjanseløs med sine 95 slag. Da Olsen slo 102 slag dagen derpå, takket Olsen for seg og brente av resten av golfbudsjettet på billig energidrikke og rullings.

Magnus Sarheim med imponerende comeback,
men det holdt bare til delt 2. plass etter første dag. En av IL Tempos mest rutinerte golfere, med spill på bl.a. Asia-touren, kom helt fra Stavanger for å delta i klubbmesterskapet. Og til tross for en promille over 3 allerede på hull 7 fredag og en sving like rusten som karaoke-halsen til Ketil Thorsø lørdag, var det høyst overraskende for alle at Sarheim hang med helt oppe i toppen før dag 2.

Men etter 36 hull var det opplagt at dette ville stå mellom major-vinneren Erik Eikebrokk og oppkomlingen Thorsø. Eikebrokks 88-runde ble nesten matchet av Thorsøs 89-runde og sistnevnte ledet fortsatt etter 36 hull, om enn dog bare med 2 slag. David Thyge Nielsen gikk dagens beste runde, med 87, men dette holdt ikke til mer enn å på det nærmeste sikre seg bronsemedaljen i IL Tempos KM.

Stabilitet den avgjørende faktoren.
Selv om Eikebrokk ikke utviste feiende flott golf, spilte han langt mer stabilt enn sine motstandere. Mens Eikebrokk stort sett holdt seg innenfor par og bogeys, hadde Thorsø, Sarheim og Thyge Nielsen en tendens til å dra på seg stygge doble og triple bogeys.

For mens Eikebrokk gikk sin beste runde på søndag, 86 slag, mistet Sarheim og Thyge Nielsen hodet helt og karret seg såvidt under tre-sifret antall slag. En unhappy "Gilmore" Thorsø spilte sin dårligste runde for helga da det gjaldt som mest, men var med sin 93-runde søndag en klar toer bak Eikebrokk.

Innsatsen legger likevel positive føringer foran 2010-sesongen, hvor enda flere ivrige spillere har varslet sitt inntog i IL Tempo GK. Hvorvidt klubbmesterskapet neste år legges til Funäsdalsfjällens GK eller arrangeres lokalt, er for tidlig å si, men at IL Tempo blir å finne i startlistene til Gyllene Bocken Cup er helt sikkert.

Hytta er allerede bestilt.

Resultater KM IL Tempo GK/Gyllene Bocken Cup
#
Spiller
Nettorunder Totalt
1.
Erik Eikebrokk
87 88 86 261 slag (nr 51 i kl. A)
2.
Ketil Thorsø
84 89 93 266 slag (nr 19 i kl. B)
3.
David Thyge Nielsen
89 87 97 273 slag (nr 24 i kl. B)
4.
Magnus Sarheim
87 96 94 277 slag (nr 59 i kl. B)
5.
Tor Martin Olsen
95 102 WD DQ

# På lørdag og søndag arrangerte hotellet Gyllene Bocken sin egen (årlige) golfturnering. IL Tempo-golferne deltok også i denne i tillegg til klubbmesterskapet. Plasseringene i Gyllene Bocken Cup står i parentes. IL Tempo-golferne stilte i forskjellige klasser alt ettersom hvilket hcp spillerne hadde.

# Øvrige IL Tempo-golfere, som Morten Solem, Robert Preller og Andreas Thyge Nielsen, var forhindret fra å delta, men er ventet til start neste år.

# Tor Martin Olsen møtte ikke opp til 3. runde på søndag og får ikke tellende resultat fra turneringen. Arrangementskomitéen valgte dermed å diskvalifisere Olsen for dårlig sportsånd.

# Gyllene Bocken Cup 2010 er 20 års-jubileum for turneringen og er ventet å markeres behørig.

# IL Tempo GK er ventet å bli stiftet på vårparten i 2010 og klubben stiller dermed til start i lag-NM i golf til sommeren.