TORSDAG 22. NOVEMBER 2007

Hege Mjaatvedt Bjørge ble historisk, kåret til
ÅRETS GIGANT

(Three Lions) Etter voldsom lobbyvirksomhet, penger under bordet-strategier og eventuell annen trusselvirksomhet ble IL Tempo Håndballs Hege Mjaatvedt Bjørge første kvinnelige IL Tempo-spiller som ble kåret til "Årets gigant" på IL Tempo-gallaen. Fredag 19. oktober 2007 går dermed inn i historien som en merkedag for norsk blodfeminisme. Talsmenn for norsk blodfeministers forening sier det var på tide at det svake kjønn endelig gikk av med denne prisen i IL Tempo. Nå krever foreningen et kvinnelig styremedlem, snarest...

IL Tempo Håndballs kandidat var sammen med fotballens Bruno Coelho og Andreas Thyge Nielsen kandidat til IL Tempos høyeste årlige utmerkelse. Regnet i valuta er det kun et æresmedlemskap som henger høyere, en utmerkelse som til nå kun har blitt utdelt to ganger.

Hva føler du nå?

I intervjurunden etter at en tydelig rørt håndballboss måtte opp på podiet og tale til sine undersåtter, var det vanskelig for Mjaatvedt Bjørge å sette ord på det hun følte. Det var uten tvil mektige følelser som tvang seg frem i spillerens uttrykk.

Det var ikke før på gallaen at gjestene i det hele tatt ble orientert om hvem som var kandidater til 2007-utgaven av "Årets gigant."

- For å hindre overdreven bruk av lobbyvirksomhet og annen forlokkende propaganda, sier jurymedlem Erik Eikebrokk.

Mjaatvedt Bjørge var sammen med Bruno Coelho og Andreas Thyge Nielsen nominerte til prisen og sistnevnte må utvilsomt sies å være den heteste favoritten til prisen. Mye talte til høyrebackens fordel, hans historie tatt i betraktning, som både inneholder et høyt antall kamper for IL Tempo og fotballcomeback for IL Tempo etter brudd i nakken.

Seier på overtid
Etter intens opptelling av stemmer var det fortsatt usikkert hvem som hadde talt flest. Toastmaster Bruno Coelho satte ned foten og dømte tre av Thyge Nielsens stemmer ugyldige ettersom de i tillegg til stemme til Thyge Nielsen også inneholdt stemmer til Ove Hoff, Morten Solem og "Haaken".

Dermed var det klart, Hege Mjaatvedt Bjørge ble kåret til "Årets Gigant" i IL Tempo for 2007-sesongen med 2 stemmers overvekt, under følengde kritierier:

"Hege Mjaatvet Bjørge (født: 1984) tok det fulle og hele ansvaret da masseforfallet begynte fra IL Tempo Håndball, i en tid med dårlige resultater og lite vilje. Er IL Tempos mur både på og utenfor banen."

Utmerkelsen er vel fortjent. Måtte oppmerksomheten bidra til inspirasjon og lykke i nær fremtid for både Hege Mjaatvedt Bjørge og IL Tempo Håndball!