SØNDAG 18. NOVEMBER 2007

IL Tempo Håndball godt i gang med sesongen:
1 seier - 6 tap

(Nidarøhallen) I tradisjonens tro foran enhver håndballsesong er lovnadene om hyppige oppdateringer, dyptgående profilintervjuer, opphissende bildemontasjer og fiffige kampreferater store og mektige. Etter at Hege Mjaatvedt Bjørge igjen har børstet støvet av gammel motivasjon og igjen inspirert sine håndballpiger til ny innsats på parketten er c53twve0h_db478742.no, håndball-Norge og verden forøvrig igjen klare til å følge med på dette liksomglamorøse dramaet i Håndball-Norges ghetto, 5. divisjon avdeling 1.

Foran sesongen utnevner de på rekke og rad blæstsjef, fæstsjef, tursjef, ballongsjef, gallasjef, sjefssjef, matrisesjef, sjef over alle sjefer og til slutt, den rollen ingen vil ha, websjef. Eller som andre ville kalt det markedssjef, IL Tempos trynefaktor utad. IL Tempos glidemiddel for å oppdages som Trøndelag-systemets 9. og nyeste planet. Etter Byåsen, Sjetne, Levanger, Selbu, Sverresborg, og noen til...

Mange oppdateringer i det skjulte(?)

Uten at c53twve0h_db478742.no skal henge ut enkeltpersoner i denne artikkelen som lett kunne utviklet seg til å bli en ren hekseprosess, ikke fordi håndballjentene har vorter på nesa, kreppaktig hår, ørneneser og ankommer Nidarøhallen på kost, men fordi i nødens stund virker det normalt enklest å finne en syndebukk, en å skylde på, fremfor å gå til det drastiske skrittet å stille seg selv til ansvar foran speil, lagvenninner og klubblogo, stirre seg selv og de rundt seg inn i hvitøyet, holde hånden over hjertet, over logoen og stille seg selv spørsmålet: "Har jeg gjort alt jeg kan for klubben vi alle er så stolte over og glade i?"

Svaret er selvfølgelig nei, fordi ambisjonene til IL Tempo som klubb går langt utover den enkeltes realistiske målsetninger og intensjoner både som person og som utøver. IL Tempos ideologi er å spre lys på mørke dager, åpne dører der hvor vegger er harde som bly, hogge trær der det trengs ved og lese bibelske vers der hvor rim, takt og underholdning er i overflod. IL Tempos idé er å finne det positive i det negative, snu det vonde til noe godt, le av det som ikke er morsomt, ironisere over seg selv, benytte sarkasme fremfor selvhøytidelighet og bruke all negativ energi og temperament mot sine fiender, altså sine motstandere, gjerne med en ironisk undertone, for ikke å møte seg selv i døra en mørk vinterkveld etter en høyst overraskende og kontroversiell seier mot seriefavoritten.


Mye sludder uten mening?
Ja, akkurat, det er jo det som er idéen bak c53twve0h_db478742.no, IL Tempos hjerte, blod, lim, dynamo, skjelett og forgreining. Her skal alle føle seg akkurat like elsket, hatet, hakket på. Her i denne interne tabloidliksomaktige verdenen er det å bli omtalt den største ære en kan få, uavhengig av om det er med pluss- eller minustegn foran. Det finnes mange negative ord man kan bruke, men det finnes også en allmenngyldig tone, en undertone, som kan benyttes til å fortolke alt det som her leses som noe positivt. Som motivasjon, som en samlende energi. Som noe skreddersydd for IL Tempo. Konklusjonen er, det finnes ikke en fløyte så dårlig at det ikke er mulig å spille én, bare én, ren tone på. Det finnes ikke en golfkølle så dårlig at det ikke går an å slå ett, bare ett, godt golfslag.

Og da er det jo gjort. Man trenger kun én ren tone for å drømme om flere. Man trenger kun ett godt golfslag for å ha lyst til å forsøke å få til flere. Det er dette som er IL Tempos lov, IL Tempos idealistiske relativisme. La oss få lov til å tro at vi er så mye mer enn det vi egentlig er. For det er troen på oss selv som definerer oss. Definerer IL Tempo som verdens beste klubb. Vi TROR i alle fall at vi er det. Og da er vi jo det.

Håndball?
Hva i alle dager har dette med håndball å gjøre? Kanskje ingenting, artikkelen kunne uten problemer vært omskrevet til å handle om fotballaget, det er opp til hver enkelt å finne ut av. Men hvis vi er riktig så heldig kommer det kanskje flere saker i fremtiden som har alt med håndball å gjøre.

For ordens skyld, her kommer IL Tempos 7 resultater så langt:

  • Trondhjems Håndballpier 26-11 IL Tempo
  • IL Tempo 13-20 Sjetne 2
  • Tiller 4 30-7 IL Tempo
  • IL Tempo - Kattem 10-5
  • Freidig 40-9 IL Tempo
  • Byåsen 4 41-9 IL Tempo
  • Sjetne 2 38-5 IL Tempo

Tabellen? Den får du fiske etter selv. Det trengs kun ett godt kast, én stor fisk. Osv...osv...osv...