TIRSDAG 18. SEPTEMBER 2007

Utvist etter ninjaspark på motspiller:
HAAKEN SÅ RØDT - IGJEN

(ABRA-hallen) Vi må helt tilbake til 2002-sesongen for å finne sist gang Tor Haakon Bjørgum, eller Haaken om du vil, mistet hodet. I nesten 5 år har hodet vært skrudd fast på relativt riktig sted, men mot National 2 på mandag klikket det igjen for IL Tempos legendariske toppscorer. Nå venter sanksjoner i form av suspensjon både fra Fotballkrets og idrettslag.

Det var på stillingen 4-0 til IL Tempo dramaet skulle utspille seg. Bjørgum hadde allerede bemerket seg sterkt tidligere i kampen med en utsøkt lobb over Nationals keeper og en uegoistisk pasning til Morten Solem for nærmest åpent mål. I en duell nesten midt på banen gikk en motspiller tøft inn Bjørgum med føttene høyt hevet. Bjørgum mister besinnelsen totalt, spinner rundt på en femøring og ninjasparker motspilleren alt han kan og gir sistnevnte en solid luftetur. Dommen fra dommer, med- og motspillere er rødt kort og det hviskes på tribunene. Bjørgum gjør hysjetegn mot dommeren og lager filmebevegelser med hendene og mer enn antyder at National-spilleren faller lett. Haaken tar straks til vett og må molefunkent subbe av banen, ja, til og med ut av ABRA-hallen.

- Sånt har ingenting med fotball å gjøre. Jeg trodde vi hadde sett det meste av Haaken, i form av kjeftbruk, banning, grisetaklinger og dårlige hårdager, men dette er det verste jeg kan huske. Slikt vil vi ikke ha i IL Tempo og han har mye å forklare. Uavhengig dommerens rapport og Fotballkretsens dom har IL Tempo valgt å suspendere Tor Haakon Bjørgum i 2 kamper og gi han 2 ukelønner i bot, sier sportssjef Magnus Sarheim.

- Jeg er uskyldig, i alle fall litt
Spilleren selv var ikke å se etter kampen. I alle fall ikke i IL Tempo-garderoben hvor flere mente han burde vært tilstede for å unnskylde seg og beklage.

Bjørgum har i ettertid innsett alvoret i det han har gjort og håper i det lengste han ikke blir utestengt inn i neste sesong. Noen uforbeholden unnskyldning lar foreløpig vente på seg, men Bjørgum kan ikke forstå hvordan dommeren kunne unngå å gi gult kort til National-spilleren.

- Jeg har ingenting å si på det røde kort. Det var klart som glass, men episoden må ses i sammenheng, ikke isolert på mitt tilfelle av mørkesinn. Jeg ble provosert, kraftig provosert. Han (National-spilleren) taklet meg med to føtter oppe på ryggen. Selvfølgelig ble jeg sint og han skulle blitt straffet. Dommerens fløytesignal lot vente på seg, og jeg tok saken i egne hender, eller skal jeg si føtter?

Bjørgum avviser at han kommer til å benytte seg av muligheten han har til å forklare seg (innen 24 timer) overfor Fotballkretsen.

- Jeg tror ikke en forklaring eller appell kommer til å forandre saken på noen som helst måte. Spilleren ble ikke skadet eller noe sånt, men jeg ser selv at forseelsen fortjener mer enn bare én kamp. Jeg bare håper det ikke blir flere enn to, avslutter en slukøret Haaken.