TIRSDAG 21. AUGUST 2007

Bjørn Magnus Iversen er snill som et lam:
29 KAMPER UTEN KORT

(Bjørns kiosk) Det er en intern konkurranse de fleste IL Tempo-spillerne faller utenfor relativt kort tid etter debuten. Det er antall kamper man spiller før man får sitt første kort. En annen konkurranse er flest kamper på rad uten gult eller rødt kort. Bjørn Magnus Iversen hevder seg i begge.

Førstnevnte konkurranse leder Iversen suverent. Med sine 29 kamper er det ingen spillere som er i nærheten av å utligne mannen som så langt ligger an til å bli "Årets spiller" i IL Tempo. Likevel er det et stykke opp til rekorden som holdes av Morten Berg. "Majoren" fikk gult kort i sin første IL Tempo-sesong, men har siden spilt smått utrolige 58 kamper for IL Tempo uten å pådra seg dommerens vrede. En periode som spenner fra 22. september 2000 til 7. august 2005.

Den eneste øvrige spilleren i IL Tempo-historien som har spilt over 20 kamper uten å få kort, er midtbaneeleganten Andreas Dahl, som i 2002- og 2003-sesongen til sammen spilte 22 kamper uten å få et eneste gult kort.

- Er du en snill spiller, Iversen?
IL Tempo.no-redaksjonen synes i det hele tatt det er merkelig at en vinnertype som Bjørn Magnus Iversen ikke har pådratt seg et eneste kort i sin IL Tempo-karriere. Spilleren selv har ikke noe lurt svar å komme med, annet enn at han er en ærlig spiller som sjelden eller aldri gjør seg ufin i språkbruken verken til dommer, med- eller motspillere, og mer enn antyder at Bruno Coelho prater for mye.

- Kan det stemme? Har jeg virkelig ikke fått et eneste gult kort?

En vantro IL Tempo-kaptein til tross, det vil ikke komme som noen bombe om "Ivers" ved første anledning pådrar seg et gult kort. Det er den søte smak av ironi og skjebne som ofte dukker opp når man begynner å snakke om hvor flink en spiller er til å unngå det ene og det andre. Så får tiden vise om Iversen greier å holde seg i skinnet...