TORSDAG 16. AUGUST 2007

Magnus minstemann ranet premiebordet i Paragon Invitational:
RANET FOR SEIEREN!

(Stjørdal Golfklubb) Det var ikke forventningene fra utenomverdenen, trykkeribransjen eller IL Tempo som skapte en trykket stemning i flight 3 fra hull 1 til hull 18 tirsdag formiddag. De største forventningene la Magnus Sarheim på seg selv. Han var grønt kort-spiller så sent som i juni og var på ingen måte bookmakernes favoritt til den første utgaven av Paragon Invitational på Stjørdal Golfklubb.

Med hcp på 14,7 var det først og fremst Erik Eikebrokk IL Tempo skulle sette sin lit til. Men etter at Eikebrokk spilte til 9 poeng på de første 18 hullene var det i realiteten kun Magnus Sarheim som kunne knive om seieren. Etter 18 hull stod Sarheim med 41 poeng og likt med det som skulle bli vinneren. Som yngstemann var Magnus minstemann storfornøyd med å kunne velge fra premiebordet som nr. 2, men på Sarheims vegne er det på sin plass at IL Tempo føler seg ranet for en delt 1. plass.

For et arrangement som forøvrig var så oljet og knirkefritt som overhodet mulig, hadde glemt å informere om hvilket regelverk som skulle skille ved uavgjort resultater. Skulle høyeste handicap vinne, laveste slagscore, alder eller skulle man vise til golfklubbens eller golfforbundens standardiserte regelverk? IL Tempo mener 1. plassen burde vært delt og at det burde blitt spilt om seieren gjennom omspill på hull 18, foran et hundretalls forventningsfulle tilskuere.

Vant også closest to pin
Magnus Sarheim vant ikke bare en overtrekksfrakk til golfbag'en sin, han vant også en innlagt konkurranse om å lande nærmest flagget på hull 15. Erik Eikebrokk ledet denne konkurransen i ca. 10 sekunder før Magnus Sarheim dro frem PW'en og landet en halvmeter nærmere koppen. Ingen kunne slå Sarheim og dermed vant han også Titleist golfballer for 300 kr.

Faktisk kunne Sarheim gjort storeslem og rent bord ettersom han også hadde den lengste driven. En konkurranse som ble gjennomført på hull 8. Konkurransen dreier seg om å drive langt og presist. For tellende resultat er det en forutsetning at ballen ligger i fairway. Sarheim rullet en meter for langt og havnet i bunker. Dermed ble Sarheim 'disket' fra konkurransen. Eikebrokk på sin side klinket ballen i vannet på hullets venstreside. På neste slag slo han i skogen, på høyre side.

Sarheim endte dermed på 2. plass med 41 poeng. Eikebrokk endte på 12. plass med 26 poeng.

Arrangementet var utmerket fra A til Å, været var formidabelt og Sarheim har meldt sin deltagelse også til neste år.

- Da skal jeg vinne! var det eneste spørsmålet Sarheim hadde tid til å svare på under gårsdagen.

Skål, for pokker og heisann hele veien hjem. Mausund neste.