MANDAG 13. AUGUST 2007

Erik Hoff knuste sin tidligere rekord i den Store Styrkeprøven
TRONDHEIM-OSLO

(Oslo) Forventningene til Erik Hoff var enorme foran 2007-utgaven av Den Store Styrkeprøven Trondheim-Oslo. Støtteapparatet hadde aldri vært flere, lagfølelsen aldri større, 20 hjelperyttere og mangedobling av antall treningstimer. Her kan du lese hva Erik Hoff blogget underveis på sin rekordferd til Oslo.

Etter fjorårets totalt urealistiske mål om å komme inn under 20 timer, måtte Erik Hoff trekke i andre kluter, skifte ut Bjøro Håland på iPod'en med Mika og kutte drastisk ned på alkoholinntaket. Han fikk med seg Erik Johansen som treningspartner og har spinnet og spunnet utallige timer før årets utgave av den Store Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo.

Det startet i oktober, med styrketrening på SATS kombinert med nevnte spinningtimer. Med basistrening i bunn fant manager Helene Bugge frem nøkkelen til det hemmelige rommet. Rommet som ingen vet hvor er, som ingen snakker om. Det eneste man vet om rommet er at det er like hemmelig som vekta til Hoff selv. Sammenlignet med fjoråret er det tilbragt adskillig flere timer i det hemmelige rommet.

Klubbskifte
Etter at IL Tempo-Ica Velocipedklubb ble nedlagt i fjor etter at Magnus Sarheim meldte forfall til Trondheim-Oslo, måtte Hoff ut på jakt etter ny samarbeidspartner. I mars signerte Hoff papirene som gjorde han en del av IL Tempo-TVK Traktor og Velociped Klubb.

I april bestod laget av ca. 30 stk, et antall som skulle reduseres til 25. Mye sykling, lange turer og Trondheimsfjorden rundt ble avikklet 14 dager før Den Store Styrkeprøven, da var laget ned på 21 mann. Med enorm kamp om plassene ble det lagt opp til et vannvittig kjør. Hoff måtte slippe hovedfeltet 3,5 kilometer før mål. Heldigvis var det flere av de mer erfarne rytterne som også falt av og dannet den såkalte bussen, eller grupettoen om du vil. Rytterne hadde ingen problemer med å komme seg til mål før tidsfristen som regnes ut etter å legge til 14% av vinnertiden.

Dårlig generalprøve gir god premiere?
Det er lørdag 23. juni 2007. Vi befinner oss på Trondheim Torg. Klokken er 08:56 og det er klart for Den Store Styrkeprøven.
På startstreken står 21 mann i IL Tempo-TVK Traktor og Velociped Klubb sine trøyer. Erik Hoff har halsbetennelse, går på penicilin og står til og med over fotballkampen mot Vestbyen bare dager tidligere. Langt ifra den beste oppladningen.

Fem 3-minutters stopper totalt var planen.

  • Oppdal: Ligger an til et skjema på 18 timer.
  • Dombås: Ligger an til et skjema på 18,5 timer. Været er helt forferdelig. Motvind å regn hele Drivdalen og fjellet. Ble noe lengre stopper for å skifte alt av tøy. Det ble så kaldt at mange ikke maktet å bremse og gire for at fingrene var blå. Har mistet to hjelperyttere, en har brutt - en annen har falt av ned til den såkalte bussen, eller grupettoen om du vil.
  • Lillehammer: Stinker bløt ørn. Gjennomvåt, kald fra a til å. Ny målsetting om å komme under 19 timer.
  • Moelv: Den tiligere IL Tempo-stjerna Ove Hoff står stolt som en hane i veikanten og peker på tavla på stadion der Moelv vant lørdagens toppoppgjør. Mål 4 står det "TRØNDERN" bak. Hans første for Moelv. Tru egentlig at han ikke husker at vi passerte for han var veldig beruset.
  • Minnesund: Ligger an til ca. 19 og en halv time. Laget mitt begynner å bli slitent. Rytmen fusker litt og det er tydelig at flere begynner å tenke på spurten. Flaskene fra følgebilen kommer ikke like hyppig som før og dragene i front blir kortere og kortere. Flere punkteringer og velt. Som kaptein velger jeg å ikke å vente på disse siden det er så kort igjen.
  • Erik Hoff går i brudd, men det var for at han ikke fikk med seg en pissepause, så lå ca 2 mil alene i brudd. Blir til slutt kjørt inn av de andre lagene etter at kapteinene har organisert seg og justert tempoet. Opplagt at de andre lagene frykter Erik Hoff i sammendraget og ikke lar han få et stort forsprang.
  • Nærmer seg Oslo og målet er nå å komme inn under 20 timer. 50 minutter bak skjema men veldig fornøyd med tanke på vær og vind.
  • Oslo: Passer målstreken med 19 av 21 stk. Ekstremt bra, sammenlignet med Byggkjøp elitelaget fra Trondheim som kom inn 13 av 30. Erik Hoff ender på 603. plass av over 5500 startende (ikke alle fra Trondheim) var over 650 stk. som brøt fra trondheim.
    En av tidenens hardeste Den Store Styrkeprøven.

Takk for all støtte
Erik Hoff vil benytte anledningen til å takke sine to servicebiler for en fantastisk oppofrende innsats. I tillegg fulgte en egen supporterbil Hoff hele veien. Da syklistene ankom Lillehammer hang det et stort banner over veien med innskriften SIL 2-1 RIL (Strindheim slo Ranheim 2-1). Herlig!

Nå knytter det seg stor spenning til om Magnus Sarheim igjen trekker i sykkelskoene og om IL Tempo stiller eget lag uten støtte fra andre. Flere talentfulle har snakket i kulissene om å satse på Den Store Styrkeprøven, bl.a. Eivind Bjaaland, Ove Hoff, Vidar Jenssen, John Johnsen, Jostein Vinjerui og Ole Kristian Indergård.