TORSDAG 19. APRIL 2007

Erik Hoff med velfortjent heder etter 100 IL Tempo-kamper:
MARATONMANNEN

(Ranheim) Han hadde aldri i verden greid å fullført et maratonløp, det var tross alt såvidt han kom seg til Oslo på sykkel. Ikke løper han så forbasket langt hver IL Tempo-kamp heller, i alle fall ikke hjemover. Men til sammen, til sammen er det ingen IL Tempo-spiller som har løpt mer enn maratonmannen Erik Hoff. Fredag 13. april 2007 er en merkedag i IL Tempo-historien, i Erik Hoff-historien. En dag det vil dedikeres et eget kapittel til, når Erik Hoff skal skrive sin selvbiografi en gang i fremtiden.

Han ser ut som en dust, med lue og halstørkle i midten av april. Han ser ut som en dust, med gule fotballstrømper og hvit teip. Han ser ut som en IDOL-vinner som nettopp har solgt sine første 10 000 plater, men det er ikke helt slik. Det er Erik Hoff som har spilt 100 kamper for IL Tempo og da belønnes man, og hvilken belønning er bedre enn diplom, innrammet, og Hennessey cognac, anbefalt av cognac-kongen Eivind Bjaaland.

Skimtet man en tåre i øyekroken?
- Mulig det, ja! Et stort øyeblikk i en stor IL Tempo-karriere. Det var en meget beveget og rørt Hoff som hang opp diplomen på stua. Jeg må få benytte anledningen atter en gang til å si tusen takk til alle gutta, både for diplomen og cognac'en, jeg satte utrolig stor pris på det!

Før sesongen var det (nær sagt som vanlig) knyttet et stort spørsmålstegn til Erik Hoffs deltagelse denne sesongen. Med hus og hjem i uorden, skrik og skrål fra kjerring og unger, var det ikke sikkert det var tid til Hoffs hjertebarn og førstefødte, IL Tempo. Han skulle få med seg én kamp i alle fall, og da var det bortekampen og hurraturen til Mausundvær helga 18. august som var siktet ut.

Historien kjenner de fleste, Erik Hoff greier ikke å si nei, i alle fall ikke enda. Og han angrer ikke, for så langt har sesongen vært den artigste han har vært med på.

Kampen mot Steindølene - den første i rekken av 100 nye?
- At det var kamp nr. 101 er vanskelig å komme bort i fra, men om det blir 99 til etter dette, vet jeg ikke. Jeg spiller så lenge helsa er i orden, men det skal sies at det aldri har vært så morsomt å spille kamper (ja, for treninger er du jo ikke på red. anm.) som nå. Kjempegjeng! Lite kjefting, og mye jobbing!

Erik Hoff er bare en av mange som har tatt i et ekstra tak foran denne sesongen for at prestasjonene skal bli bedre. En ting er sykling, men denne vinteren har også langrenn stått på programmet, ja, faktisk utroper Hoff seg til en outsider foran vinterens klubbmesterskap i kombinert. Men det er på matpakkespisevisefronten de største forandringene har skjedd:

- "Biff" (Erik Hoffs tidligere kallenavn) ble til Grete Roede. Helene (kjerringa) serverer fisk og kylling, pasta av og til. Junkfood (være seg pommes frites og salat på Bugatti) og biff er det bare å drømme om.

IL Tempos utsendte stiller seg undrende til kombinasjonen Grete Roede og cognac og mer enn antyder en utstrakt hånd i forbindelse med inntaket av Hennessey cognac, men plutselig er Hoff til å kjenne igjen.

- Cognac er det alltid plass til. Uka består av mer enn bare hverdager, avslutter Hoff med et lurt glis. Intervjuet er over. Skål!