TIRSDAG 3. APRIL 2007

Squash-kretsmesterskapet i IL Tempo fortsetter:
Johnsen vs Eikebrokk

(3T-Leangen) John Johnsen trodde han var mannen som kunne gjøre det ingen andre greier, nemlig å slå kretsmester Erik Eikebrokk i squash. Ryktene ville ha det til at Johnsen tok oppgjøret ekstremt seriøst og kunne først spille etter riktig mengde søvn, frokost, lunsj og oppvarming. Lettere arrogante Eikebrokk dukket opp 1 minutt før kampstart, rett fra senga og med håret i uorden. På det tidspunktet kjørte en vannkjemmet Johnsen stigningsløp i squash-hallen og her var håret ikke i uorden, her dreide det seg om pannebånd, svettebånd og rumpetaske.

Stillingen er 6-0 til Johnsen i første sett når iltempo.no går inn i kampen.
Johnsen: "9-0, det er rimelig flaut da. Du er jo dårligere enn Vidar."

1. kamp
Johnsen vinner til slutt settet 9-6, samt det påfølgende settet og leder dermed 2-0 og kjekker seg veldig og føler seg som en vinner. Eikebrokk på sin side tar livet med ro, spiser en snickers, leser avisen og kikker på jenter, han har solbriller på, så ingen riktig ser hvor han ser. Johnsen klinker ivei, men begynner tydelig å bære preg av en tøff (for tøff?) åpning.

Eikebrokk vinner 3. settet 9-0 (flaut?) og Johnsen antyder i etterkant at han hvilte seg. 3. settet blir aldri spennende etter at Johnsen henter opp en 3-0 ledelse og vinner settet greit. Johnsen har slått Eikebrokk i første kamp, men det har jo til og med Sarheim greid...

Johnsen: "Du kan mange tennis-begrep. Spiller du mye tv-spill?"

2. kamp
Oppvarmingen er ferdig og det er nå det gjelder mer enn det noen gang har gjullet. Vinner Johnsen er han undefeated og ubestridt IL Tempo-champ i squash, men det kan vel ikke skje?

Johnsen vinner igjen første sett. Eikebrokk slår tilbake og vinner andre, før Johnsen vinner det tredje og leder 2-1 og tror han har seieren i lomma.

Johnsen: "Du spiller jammen aggressivt du. Litt som Tim Henman, mye fremme ved nettet."

Men Johnsen er sliten, Eikebrokk begynner å korte ned grepet og slår korte, harde returer som lettere korpulente Johnsen sliter med å hente opp. Johnsens racket (som ikke er Johnsen sin engang) smeller til stadighet i gulvet, han trekker pusten tungt og stamper hardt i gulvet). Eikebrokk erter og terger så mye som mulig og Johnsen biter på. Eikebrokk vinner 4. sett og det står 2-2. Johnsen prater og prater for å stjele til seg så mye hvile som mulig, og kan fortelle om livet, universet og Morten Solem, som er venstrehendt og er en jævel til å fiske opp (på ekstremt ulovlig vis) ballen nede i hjørnene. Johnsen er dessuten en fisker selv...

Johnsen prater om at Eikebrokk har alt å tape siden Johnsen allerede har vunnet en kamp og Johnsen ser for seg gullpenger, tabloidoverskrifter på hjemmesiden og kretsmesterbeltet rundt sin fete kropp. Men en ting er å ha det i kjeften før og etter kamp, Johnsen prater for mye under kamp.

Klart for returmatch og klubbmesterskap
Eikebrokk vinner siste og avgjørende sett overlegent 9-4 og sikrer seg med det uavgjort i kamper, og kan med rett fortsatt kalle seg ubestridt kretsmester i squash IL Tempo. Johnsen forsøker å sette Eikebrokk ut av spill med en ball i bakhodet og en ball på vaskebrettet (se bilde over), men uavgjort er det og uavgjort blir det. Det er klart for returmatch. Vær så god neste?

En representant for IL Tempo Squash forsikrer iltempo.no sin utsendte om at det vil arrangeres et åpent klubbmesterskap i squash denne sesongen.

Før siste og avgjørende sett måtte Johnsen ta pause grunnet hjerteflimmer. For mange stigningsløp eller prater han rett og slett for mye?

PS: Etter treningskampen mellom Lade FK og IL Tempo sist forhørte Lade FK-manager Morten Hjørnevik seg om muligheten til å bryne krefter i squash mot IL Tempo-spillere. Beklager Hjørnevik, piker 19 har egen klasse.