LØRDAG 24. MARS 2007

IL Tempos yngste spiller ler av aldrende superstjerne!
- Romario er en bløffmaker!

(Lensvik) Til helga spiller Vasco da Gama en ny kamp i Brasil. Der fortsetter Romario jakten på 1000 scoringer. Men nå hagler beskyldningene om juks. En av beskyldningene kommer fra vedensmetropolen, der hvor mobiltelefon og kabel-tv akkurat har gjort sitt inntog. Den kommer fra Lensvik og Ole Kristian Indergård.

Ifølge Romarios egen statistikk, har han scoret 995 ganger i karrieren, inkludert junior- og vennskapskamper. 41-åringen ønsker fem mål til før han legger opp. I Brasil planlegges det fyrverkeri dersom Romario når milepælen. I Lensvik planlegger Ole Kristian Indergård hvordan han skal feire når han når 10 000 mål i sin karriere. Og skal vi tro Indergård, er det ikke lenge til...
- Nei, det stemmer. Jeg har gjennom hele karrieren notert ned alle mine scoringer og etter en opptelling etter at jeg leste om Romarios rekordjag, fant jeg ut at jeg har scoret 9 995 mål.

Nesten 10 000 altså?

- Ja, inkludert aldersbestemte kamper, juniorlandskamper, treninger og innecuper.

Treninger? Du føler ikke at det å telle mål på trening er litt utenfor kanten av relevant statistikk?

- Nei, hvorfor skulle det være det? Mål er mål.

Oppdiktet?
Etter at Indergård flyttet fra Lensvik til mer urbane Trondheim, er det flere lokale røster som har uttalt seg i media med kritisk fortegn. Mange mener Indergård har diktet opp flere av målene. Blant eksemplene er en Lensvik-trening torsdag 29. februar 2001 hvor Indergård skal ha scoret 11 mål. Problemet er bare at i følge kalenderen så var det ikke skuddår det året. Indergård trekker på skuldrene og sier at det må være noe galt med kalenderen.

Ifølge Indergård notisbok besørget han også 2 mål i en juniortreningskamp mellom Lensvik og IL Tempo i 1998. Problemet er bare at IL Tempo aldri har spilt treningskamp mot Lensvik, aldri har hatt juniorlag og heller ikke ble stiftet før i 1999. Indergårds svar: "Da er det ikke rart IL Tempo sliter med rekrutteringa."

Haaken i tvil
Tor Haakon Bjørgum er den IL Tempo-spilleren som har scoret flest mål for klubben gjennom tidene, 68, men lar det skinne gjennom at han tviler på Indergårds påstander.

- Det spiller ingen rolle for meg hva Bjørgum måtte tro. Jeg håper bare jeg scorer de 5 målene jeg trenger, slik at vi kan starte feiringen.

Bløff - eller ikke bløff?
Verden er uansett vitne til et drama av den pikante sorten. De siste årene har en stadig mer tykkfallen Tor Haakon Bjørgm stått for et stadig synkende scoringssnitt, mens Ole Kristian Indergård sist sesong scoret 16 mål på 9 kamper for Lensvik.

Spørsmålet alle nå stiller seg er, hvem starter på topp for IL Tempo i første serierunde mot NTNUI 4?