FREDAG 9. FEBRUAR 2007

Sterke reaksjoner etter c53twve0h_db478742.no-artikkel:
-FILMING ER FY!

(Regnbuen og Luftslottet) Etter at c53twve0h_db478742.no forrige fredag la ut en artikkel som på det nærmeste legaliserte filming som en del av fotball og en ikke-konstituert, men ikke-ulovlig, vei til tre poeng, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Mailboksen til redaksjonen er fyllt til randen og den gjennomsnittlige leseren føler seg mer enn tråkket på.

Det er hevet over tvil at IL Tempo i sin kamp for opprykket, har skrevet adskillige nye kapitler i NFF sitt regelverk. Bruk av ikke-berettigede spillere, mangelfulle lisensinnbetalinger, suspensjoner etter gule og røde kort og manglende leggskinn. Sist, men ikke minst, kapittelet om filming, som er det viktigste og høyst sannsynlig det morsomste.

Av IL Tempo-spillerne selv er reaksjonene delte. Morten Berg, kanskje den mest moralsk beryktede av dagens og tidligere IL Tempo-spillere, hevder han skyr filming som pesten og at filmere burde straffes med piskeslag. Men når c53twve0h_db478742.no sin utsendte ønsker at Berg skal bruke interne eksempler fra IL Tempo fremfor eksempler med Rosenborg, drar Berg på smilebåndet og mener at i IL Tempo er det jo bare morsomt.

- I IL Tempo dreier det seg ikke om 30 millioner, ingen av oss har dette som jobb, sier Berg og virker sveisblind for den dobbeltmoralismen han utbroderer.

Vi spør Morten Berg om han noen gang har filmet?
- Nei, men jeg har falt lett.
Men aldri filmet?
- Nei, det er så unaturlig.
Var det elegant da du "falt lett"?
- Det får være opp til tilskuerne å vurdere.

Hvem er best til å filme i IL Tempo?
Med 6 sesonger på ryggen er det ikke få IL Tempo-spillere som har fått på seg et ønsket/uønsket rykte som filmer. Dobbeltmoralisten Morten Berg, som hevder han aldri har filmet i IL Tempo-trøya, er langt fra den første som nevnes når den fanatiske IL Tempo-supporteren skal nevne sine filme-favoritter.

Steinar Larsen:
Legendarisk filmer som grunnet total mangel på orienteringsevne, balanse og koordinasjon forsøkte seg på filminger uten at verken med- eller motspillere var i nærheten. Hvordan det kan ha seg at han likevel fikk frispark og aldri, ja, faktisk aldri, gult kort for filming, beviser minst ett av følgende moment: 1) at filming er en del av spillet 2) at dommerne er lettlurte 3) at Larsen er en fantastisk skuespiller.

Joakim Rønning:
"Shrek" er en annen spiller som aldri har fått gult kort for filming, ikke fordi han ikke har forsøkt, men fordi han aldri har forstått poenget med å filme. Rønning faller til bakken uten noen intensjon om å oppnå fordeler, verken frispark eller straffespark. Joakim rett og slett faller til bakken, tyr til ethvet teatralsk triks som roping, filming og holde seg på kneet/leggen og rulling. Sekunder etter spretter han opp og ler godt. Dommeren har hånda ned i skjortelomma, men lar seg sjarmere av Rønnings gutteaktige smil og myke kropp. Erik Hoff hevder til og med at Joakim Rønning en gang skal ha forsøkt å filme seg til innkast, dog uten å lykkes.

Tor Haakon Bjørgum:
"Haaken" er en spiller som kanskje ufortjent blir dratt inn i denne diskusjonen, men han hører hjemme med Erik Eikebrokk som kanskje IL Tempos mest effektive og stiliserte filmer. Verken Bjørgum eller Eikebrokk faller til bakken uten å bli utsatt for motstandernes nærhet. Bjørgum og Eikebrokk har evnen, som Berg omtaler den som, til å falle lett. Bjørgum liker ikke ryet som verken juksemaker eller filmer, og hevder til sitt forsvar at han faller lett for å unnga skade: "Hadde jeg ikke hoppet, ville jeg blitt tatt og fått vondt," sier Bjørgum og mer enn antyder en lav smerteterskel. Eikebrokk har dessuten rekorden for antall tildelte straffespark i én sesong, nemlig 4, men ønsker ikke å kommentere hvor mange av disse som kom som resultat av filming eller "nødvendige fall."

Filming er fortsatt en del av spillet,
men det er fortsatt mange dobbeltmoralister som misliker det. Å ta filmingen vekk fra fotballen fordi de teatralske ferdighetene er urettferdig fordelt blir som å ta scoringene vekk fra fotballen fordi noen er flinkere til å score enn andre. Filme-haterne finner sitt idol i Morten Berg, kroneksempelet av en dobbeltmoralist som roper høyt ved ethvert "såkalt" regelbrudd som ikke går hans vei, men som lusker unna med et lurt, innvendig smil når regelbruddet kommer han selv tilgode.

Diskusjonen er neppe over og c53twve0h_db478742.no vil i nær fremtid bringe på bane alle de innspill som til nå har ankommet redaksjonen, i en egen sak.

Har du innspill i filme-diskusjonen? Send dem til dramaqueen@c53twve0h_db478742.no.

Noter: Bruno Coelho ble ikke nevnt i denne artikkelen, fordi hans bravader innen filmkunsten fortjener en egen artikkel og går utenfor denne artikkelens kapasitet.