ONSDAG 7. FEBRUAR 2007

2007-sesongen starter på søndag
ÅFJORD vs IL TEMPO

(Regnbuen og Luftslottet) Selv om pre-season har latt vente på seg og flere engasjert har etterlyst treningers og treningskampers, er det på ingen måte i konflikt med tradisjonen at IL Tempo starter opp midtveis i februar. Også under fjorårets jerntøffe diktatorregime under Eivind Bjaaland startet IL Tempo pre-season i disse tider. Årets første motstander blir Åfjord, et lag IL Tempo både slo og tapte for i 2005-sesongen.

Uten å hevde at revansjens time er kommet, for denne kampen er, for å bruke kjente Football Manager 2007-termer, en ren gjennomkjøringskamp for gjennomkjøringens skyld, gir ofte de første ballesparkene en god indikator for hvordan sesongen kommer til å arte seg. Det er det første trykket på start-knappen i det nye operativsystemet IL Tempo Javisstja 2007. Den eksterne fasaden er klappet og klar, nå gjelder det å fylle maskineret med hardware og gjøre denne kompatibelt med ny og gammel software. For den som ikke henger med i billig dataterminologisk retorikk, betyr dette at IL Tempo er i ferd med å gjennomgå et lite generasjonsskifte, gamle koster byttes ut med nye og allerede på søndag skal noen av kostene forsøke å feie rent foran inngangen til det himmelske rike, av Gimse omtalt som 4. divisjon (dette er en stikk i siden til hardt satsende ex IL Tempo-spillere, for de som ikke hang helt med på den typen ondskapsfull terminologi).

Det har i en årrekke ankommet IL Tempo-kontoret søppelbøttevis med forespørsler fra agenter, spillere og horer om prøvespill, de fleste har blitt avvist, et fåtall har blitt lest, men felles for dem alle, foruten Kurt, har ingen blitt innvilget prøvespill. Den tiden er det slutt på, IL Tempo skal bygges opp igjen fra røttene, den gamle skogen av dårlig greinverk og uryddig platsetting skal rives opp og by på et godt fundament for en ny og flottere skog.

Åfjord satser som vanlig på opprykk
Hvorvidt et generasjonsskifte er på plass i Åfjord, er for den ekstremt breddefotballinteresserte å vite, men IL Tempo vet det ikke. Det som er så kjekt med pre-season, i engelsk forstand, er at alle kan snakke om opprykk uten å måtte skyte seg selv i foten med dårlige resultater. IL Tempo snakker alltid om opprykk og har nå blitt lei av det. Nå snakker vi i stedet underholdning, vi snakker innsats, vi snakker disiplin, vi snakker spillerglede og vi snakker om å vinne avdelingen. Vi snakker i det hele tatt, for å sitere Thor Eggen. IL Tempo skal ta en kamp av gangen og starter med treningskampen på søndag mot Åfjord.

Forutsetningene for seier er gode, laget har hvilt på seg ekstremt mye overskudd, som ifølge idrettsfysiologiske bekjente kommer til å vare i omtrent 20 minutter. Eller for å si det som Bruno Coelho sa det på stadig bedre trøndersk: "Jeg kommer, men varer bare i 10 minutter. Trenger jeg å betale mer enn 10 kr da?" var Coelhos syrlige bemerkening til IL Tempo-økonomiens behov for at alle spillerne må bidra med 100 kr per treningskamp for å holde likviditeten ved like.

Åfjord vs IL Tempo
Lade kunstgress
Søndag 11. februar kl. 13:30
PS: Gratis inngang.