MANDAG 22. MAI 2006

IL Tempo-duo gleder seg til toppoppgjør på tirsdag:
-VI SKAL TA ØYA FC!

(Bjørns kiosk) Foran oppgjøret mellom IL Tempo og Øya FC er temperaturen nær kokepunktet. Et Øya FC-lag som har overgått alle forventninger i åpningskampene, har nå møtt veggen etter å ha møtt mer kvalifisert motstand enn Kvik 2, National 2 og Lade FK. Et heldig poeng mot Charlottenlund 2 sist kamp, kan markere starten på slutten for et Øya FC-lag som virker altfor avhengig av én enkelt spiller. IL Tempo-duoen Bjørn Magnus Iversen og Bruno Coelho har klare intensjoner om å stikke kjepper i hjulene for det nitriste Øya FC-mannskapet.

- Vi går ikke rundt og ser på dette som årets kamp. At Øya FC leder tror jeg er mer tilfeldig enn fortjent. At IL Tempo har slitt litt innledningsvis tror jeg vi kommer til å få igjen for utover sesongen. Vi spiller mer som et lag enn noen gang før og kollektivet vokser for hver kamp. Bare det faktum at de skadde spillerne møter opp til kamp og støtter medspillerne, er unikt i IL Tempo-sammenheng, sier Ivers bak skranken i Bjørns kiosk.

På andre siden av disken står Bruno Coelho og stapper i seg pølser. Den lille portugiseren begynner endelig å bli varm i trøya og har allerede scoret 2 mål for IL Tempo denne sesongen. Å bli matchvinner på tirsdag, er ikke noe uønsket scenario for Coelho selv.

- Jeg gleder meg til tirsdag. Vi har et bra lag, vi har vunnet 2 seire på rad og spiller bedre og bedre fotball. Men det blir viktigere å holde nullen. Det kan godt hende at ett eneste mål avgjør kampen. Om jeg scorer det? Helt ok for meg, men det viktigste er at laget vinner, er det smått klisjéaktige svaret fra Coelho som fikk mye medietrening da han var semi-proff i Portugal.

Klassisk 4-5-1 med enslig spiss på topp
På sine første 6 kamper har Øya FC 5 seire og 1 uavgjort. De har scoret 29 mål og 10 av dem er scoret av veteranspissen Tom Eskil Grande, spilleren Øya FC brukte hele vårbudsjettet på å få i sine rekker. Konsekvensen har vært en halvering av antall treninger foran denne sesongen, men foreløpig har oppskriften vist seg å være en suksess.

Laget ligger godt defensivt med 9 spillere, hvor bare flankespillerne har snev av offensive fibre. Grande, med en fortid i Byåsen og Ranheim, ligger alene på topp, uten defensivt ansvar. Mot Charlottenlund 2 ble laget likevel avslørt på defensive dødballer, da de slapp inn alle målene enten etter corner eller frispark. IL Tempo har scoret overraskende mange mål på dødball denne sesongen, etter Bjaalands evinnelige drilling på trening, og fokus på dødballer, offensivt og defensivt, kan vise seg helt avgjørende på tirsdag.