SØNDAG 2. APRIL 2006

Tok seriegull sist uke - spilte for "the Double" nå:
TAPTE CUPFINALEN

Får du ikke bilde? Videoene krever Quicktime Player

(Dorahallen) Etter å ha blitt seriemestere på et rekordtidlig stadium, flere runder før slutt, sist uke, var det knyttet store forventninger til IL Tempo foran årets innebandycup. De såkalte store 1. divisjonslagene var spente på å se hva slags materiale IL Tempo var laget av, gjetordene var mange og prestasjonene til IL Tempo i 2. divisjon var nok til å gjøre laget til en slags outsider til tross for flere feterte 1. divisjonslag og eliteseriespillere som opponenter.

På forhånd var det klart at Fredagsklubben var storfavoritt. Av flere hevdet å være det beste laget i 1. divisjon, men grunnet kræsj med Rosenborg Ishockey sine seriekamper har ikke laget kunnet stille toppet før akkurat denne cupen. I tillegg ble Brundalens Kings ansett som en het kandidat til finalen.

2. plass i gruppa bak Fredagsklubben
Kampen om 1. plassen i gruppa skulle stå mellom IL Tempo og Fredagsklubben. De øvrige to lagene, Kirkevergen og Rockwool, måtte ta til takke med å spille andrefiolin og kjempe om 3. plassen og bakdøra inn i sluttspillet senere på dagen. Både IL Tempo og Fredagsklubben slo de antatte dumpekandidatene forholdsvis greit og gjorde opp seg imellom om 1. plassen.

Fredagsklubben utviste enorm respekt for IL Tempos overgangsspill og løpskraft og befant seg sjelden eller aldri på IL Tempos banehalvdel. De lykkes i å binde opp IL Tempo-spillerne i vant og greide ved hjelp av utrolig keeperspill og tafatte dommere å holde IL Tempo fra livet. Typisk nok scorer Fredagsklubben på den første av sine tre sjanser i kampen og rir til slutt det hele i land og sikrer 1. plass i gruppa.

Revansjeoppgjørets time...
Med 2. plass i pulja ventet dermed Lokomotiv Carbomat i kvartfinalen, et lag IL Tempo slo 8-4 i serien og som ligger på 2. plass i serien. Motstanderen var på ingen måte uoverkommelig og IL Tempo drar etter hvert i land en grei seier.

I semifinalen stod IL Tempo Fotball-aktuelle Jo Darell og Jahn Roger Jenssen på den andre banehalvdelen for sitt Brundalen Kings, som ifølge sikre kilder skulle ha et par meget gode spillere på laget, bl.a. en eliteseriespiller. Det lyktes ikke IL Tempos utsendte reportere å identifisere disse da IL Tempo utvilsomt spilte sin beste kamp i cupen. Kings kom knapt til sjanser og ble overkjørt av et utrolig tent IL Tempo-lag som hadde som mål å komme til finalen, for pokal, premiering og diplomets skyld. Det var klart for revansjeoppgjør mot Fredagsklubben i finalen.

Spilte 34 minutter mot Fredagsklubben uten å score
Akkurat som i gruppespillkampen overkjøres Fredagsklubben fullstendig i åpningsminuttene. De har knapt eget spill og stanger mot eget mål uten å komme ut av sonen. IL Tempo har dessverre ikke marginene med seg og keeperen til Fredagsklubben reddes to ganger av stanga når han selv ikke greie å avverge, på tidvis spektakulært vis. Finalen spilles over 2x10 minuttet og det står 0-0 ved pause. Fredagsklubben virker kjørte, har IL Tempo mer krutt på lager?

I en kort pause eniges IL Tempo om å fortsette å kjøre på, noe som kanskje skulle vise seg å være en tabbe. For også IL Tempo-spillere blir slitne og Fredagsklubben kjemper seg inn i kampen. IL Tempo mister konsentrasjonen, det er utbryter kaos i bakre rekker og jobbingen hjemover glemmes oftere og oftere. Det måtte skje igjen, Fredagsklubben scorer halvveis ut i 2. omgang. Deja vú.

IL Tempo virker knekte og Fredagsklubben har rutinen på sin side. Etter inkonsekvent dømming drar Eikebrokk på seg en tåpelig 2-minutter og Fredagsklubben benytter overtallet til å øke ledelsen. Seieren virker nå sikker og IL Tempo kommer knapt til avslutning de siste minuttene av kampen. Fredagsklubben tar hjem troféen, men det positive for IL Tempo må være at laget viser at de kan kjempe om seriegull i 1. divisjon også neste år.

Kaptein for dagen, Erik Hoff, ble kåret til IL Tempos beste spiller etter tidvis stort keeperspill. Det var en stolt kaptein som med tårer kunne ta imot STMBKs flotte pokal for 2. plassen. Champagneflaska på bankettet etterpå var 3 ganger så stor. Takk for en flott cup, måtte vi bruke opplevelsen til noe positivt og utvikle i enda større dette flotte kollektiv og sosiale system som vi alle er så stolte over og priviligerte å få være en del av. Vi leker ikke klubb.

Resultater
Gruppespillet

IL Tempo - Kirkevergen 2-0
1-0 Per Pedersen (Erik Eikebrokk) 2-0 Finn Morten Moe (Ola Thorvaldsen)

Fredagsklubben - IL Tempo 1-0

IL Tempo - Rockwool 4-1
1-0 Per Pedersen 2-1 Per Pedersen (Robert Kristiansen) 3-1 Per Pedersen (Finn Morten Moe) 4-1 Mads Pettersen (Alf Ulvan)

Kvartfinale
IL Tempo - Lokomotiv Carbomat 2-0
1-0 Robert Kristiansen (Per Pedersen) 2-0 Per Pedersen (Erik Hoff)

Semifinale
IL Tempo - Brundalen Kings 2-0
1-0 Per Pedersen (Eirik Rønning) 2-0 Robert Kristiansen

Finale
Fredagsklubben - IL Tempo 2-0

Galleri

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00

Bilde00