ONSDAG 1. FEBRUAR 2006

NFF rydder opp i Sarheim-skandalen:
SLIPPER Å SONE?

(NFF) Råskinnet Magnus Sarheim pådro seg på søndag rødt kort i treningskampen mot Gimse etter å ha blitt kraftig provosert av en motspiller. Sarheim så rødt og sparket motspilleren på skarpleggen så Oscarnominasjonene fløt på Strindheim kunstgress. Dermed så det ut til at Sarheim måtte stå over en eller flere seriekamper, men det var før NFF gjorde en presisering angående lovverket.

"Spillere som i kamper gjør seg skyldig i forseelser som gir grunnlag for utvisning med hjemmel i spillereglene § 12, skal vises rødt kort og forlate banen. Det er ikke hjemmel for å la klubbene sette inn en ny spiller, som erstatning for den spiller som er vist ut. I protest og sanksjonsreglementet § 3-4 går det frem at spillere som vises ut i treningskamper for en forseelse som etter Forbundsstyrets retningslinjer ville medføre 1 kamp, ikke skal stå over neste privatkamp og får heller ingen konsekvenser for første obligatoriske kamp. Dommerne er imidlertid pliktig til å sende utvisningsrapport til overordnet myndighet inne 24 timer også i privatkamper.

Vi må be klubbene respektere regelverket som er gjeldende og ikke utsette dommere for press for å tillate lagene å sette inn en ny spiller ved rødt kort i privatkamper."

Likevel soning?
Det meste tyder derfor på at Sarheim slipper billig i denne omgang, men det finnes en mulighet for regeltolkning i lovverket som likevel kan gi Sarheim utestengelse. Denne ligger i paragrafen som sier at det er kun forseelser som vanligvis ville gitt 1 kamps karantene som skal overses i karanteneøyemed. Dermed kan Sarheim måtte sone likevel om Trøndelag Fotballkrets finner for godt at forseelsen skal straffes med 2 eller flere kampers utestengelse.


Forum
 
Det skjedde