ONSDAG 4. JANUAR 2005

Eivind Arne Bjaaland og Geir Bekken signerte:
TRENERTEAM KLART

(Regnbuen og luftslottet) Det som har vært i emning i flere måneder er nå endelig klart. Endelig kan ryktene, teoriene og spekulasjonene legges til side og IL Tempos største nyhet sålangt i år kan avsløres. Selv om IL Tempo-styret har forsøkt å holde ansettelsen av trenerduoen hemmelig, har overdreven lobbyvirksomhet og fylleprat forlengst avslørt for spillerne at det dreier seg om Eivind Arne Bjaaland og Geir Bekken.

Eivind Arne Bjaaland, eller "Bjålls," "Bjelle" eller "Dalorna" har i en årrekke vært en mystifisert person i IL Tempo-miljøet. Han debuterte så tidlig som i slutten av 2002-sesongen og har etter dette spilt i snitt én kamp per sesong, med blandet suksess. Med utgangspunkt i 5-1 seieren over Nidaros påstod likevel Bjaaland at om han også hadde spilt de andre kampene denne sesongen hadde IL Tempo sikret opprykk med enkelhet. Nå slår Bjaaland tilbake mot sine skeptikere som sår tvil om hans selvdisiplin og dedikasjon og krever å bli trodd.

-Jeg er her for å forme en spillergruppe som sikter mot høye mål og som ønsker å ta ibruk de nødvendige midler for å komme dit. IL Tempo har i en årrekke hatt et 4. divisjonslag på papiret, men har trent og satset som et bedriftslag.

Tar med seg Geir Bekken som fotballfaglig konsulent
Når Bjaaland forteller om sine ambisjoner har Bekken forholdt seg taus, men når Bjaaland begynner å fortelle om sportslige ting, nikker Bekken samtykkende før han bryter inn selv:

- Eivind skal ha hovedansvaret. Det er han som får kjeft når laget møter motgang, det er han som roses i medgang. Han er bad cop, jeg er good cop, kan Bekken fortelle på gebrokkent engelsk. Vi mer enn aner at det kan bli mange morsomme pep-talker om Bekken skal fortelle om offsides, breakdowns og corners, før Bjaaland blander seg inn og gir oss første prov på god overlapping trenerne i mellom.

- Vi stiller med hver vår plattform. Jeg skal ha hovedansvaret for å få spillerne til å møte til trening og kamp, topp motiverte. Geir Bekken skal lære spillerne spillemønstre, dødballvarianter, sjakktrekk og eventuelle andre tjuvtriks han måtte ha i ermet. Startellver'n vil vi ta ut i fellesskap, men jeg vil ha det siste ordet om vi skulle være uenig, avslutter Bjaaland.

Skal vurdere spillertroppen snarest
I disse dager går trenerduoen inn i forhandlinger med IL Tempo-styret om treningsmengder og spillerstall. Hvor ofte skal laget trene, hvordan skal laget trene og hvor stor skal stallen være. Bekken forteller at han vil legge seg på en veldig strikt linje når det kommer til uttak av spillere:

- Vi er ikke interessert i spillere som kommer og går når de vil. Vi krever lojalitet og gjensidig respekt. Er det trening, så stiller vi på trening. Kan vi ikke komme, så ringer vi eller melder fra om forfall. Skal vi bli et 4. divisjonslag må vi også trene som et.

På spørsmål om ikke en lønnsavtale for en trener jobber imot IL Tempos finansielle satsningsmuligheter, avviser Bjaaland dette på det sterkeste.

- Våre lønnsutbetalinger er ren bonusordning. Vi er som Jon Stark - Toppscorer til leie. Vi får betaling for seier og opprykk, ingen betaling ved tap eller 2. plass. Som trenere er vi dog garantert en rekke frynsegoder som gratis øl og tequilas på byen når spillerne forsøker å kjøpe seg inn på laget. Dessuten regner vi med å slippe å betale bensin på bortekampene, smiler Bjaaland.

-Det er nå moroa begynner! roper duoen i kor, og c53twve0h_db478742.no-redaksjonen er faktisk villig til å tro dem på akkurat det.

Spillermøte i slutten av januar
I forbindelse med denne saken ønsker Bjaaland og Bekken å sende ut en oppdatering til spillergruppa:

"Hei, vi håper alle spillerne er motiverte foran denne sesongen og ser muligheten til å møte ofte på trening og kamp. Spillerstallen er av høy klasse og det gjelder å få det beste ut av hver enkelt samtidig som vi får et velfungerende kollektiv å støtte oss på i motgang. På spillermøtet vil spillerne få valget mellom to opplegg hvor flertallet avgjør. Vi vil ha et opplegg hvor kontingenten vil være på 2000 og en på 1500. Forskjellen på disse to oppleggene vil være antall treninger i uka og når vi starter opp for fullt. Laget vil også være med på en rekke innecuper fremover, hvor alle vil få sjansen til å vise seg frem. Vi er også i forhandlinger med Nor Contact om en utstyrsavtale hvor det dreier seg om et tilbud på kappa treningsdrakt i gult og sort og shorts og strømper til spillerne. Pakken vil koste 1000 kroner. Alt dette vil informeres nærmere om på spillermøtet og vi ser frem til å besvare alle slags mulige spørsmål både fra nye og gamle spillere. Helsing frå Eivind og Geir."


.: Relaterte saker :.
IL Tempo lønner trener

.: Diskusjonsforum :.
Har Eivind og Geir det som skal til for å lykkes?


 

Forum
 
Det skjedde