ONSDAG 23. FEBRUAR 2005

Bjørgan i ulovlig kontakt med IL Tempo-spiller.
HALVEI SIER NEI!

(Rorbua) Den karismatiske og smått korpulente IL Tempo-keeperen Frank Halvei takket i helga nei til et tilbud fra Bjørgan. 3. divisjonslagets leder David Monkan tok på høyst kontroversielt vis kontakt med Halvei før helga med en forespørsel om Halvei var interessert i å ta på seg keeperjobben for laget denne sesongen.

Det var da en høyst forferdet Frank Halvei som informerte IL Tempo-ledelsen om dette.

Halvei er sin egen agent
Sakens kjerne er nemlig den at om en klubb kontakter en spiller som er under kontrakt med annen klubb med 6 måneder eller mer igjen av kontrakten (Halvei har igjen 6 år av kontrakten) er det en høyst ulovlig og straffbar forseelse som i teorien kan medføre trekk av poeng, bøter e.l.

Likevel er det ikke ventet at IL Tempo ønsker å gå videre med saken, da Halvei fremstiller Monkan som en høyst redelig kar, med gode intensjoner og et rent hjerte, men det spørs om han ikke har tatt med seg rorbu-holdningen litt for langt over fjorden denne gangen.

Tar oppgjøret på banen.
IL Tempo-leder Erik Eikebrokk sier at saken er overopphetet og at ingen skade er skjedd. - Halvei takket pent nei til tilbudet og vil forbli IL Tempo-spiller i mange år fremover. Likevel er det klart at Bjørgan, og ikke minst Monkan, står overfor både én og to ufine taklinger når lagene møtes til treningskamp før sesongen, sier Eikebrokk i en gratis-sms.

Det er uvisst hvilket tilbud Halvei mottok, men la ikke skjul på at de økonomiske betingelsene var langt bedre enn IL Tempo sine. - Det avgjørende var ikke det økonomiske, men det sosiale. Jeg kunne aldri svikte IL Tempo og Geir Bekken. Mitt høyeste ønske er å spille på midtbanen sammen med "Bekkster" denne sesongen. Han er en fantastisk fotballspiller, til tross for en noe tander og småfet fremtoning.

Ikke første gangen.
Dette er ikke første gangen Halvei takker nei til tilbud fra tilsynelatende klubber av høyere status. 25-åringen, som i sin tid benket Levanger-keeperen Bjørn Rune Stubbe i Strindheim interkrets, stod én sesong i Malvik, før han lot seg friste til IL Tempo. Allerede halvveis ut i sin første sesong, dunket Nardo-trener Knut Rye personlig på døra og fristet med et eget tilrettelagt opplegg for Halvei, om han tok på seg jobben som keeper i opprykksjagende Nardo. Året etter, imponerte Halvei alle i en kamp på bortebane mot Flå 2, og ble rett etter kampslutt tilbudt keeperplassen for Flås 3. divisjonslag. Igjen takket Halvei nei, og har med det tre ganger virkelig vist hva lojalitet er. Så får tiden vise om Halvei også takker nei neste år...

Halvei sier i en kommentar at han nekter å starte kampen mot NTNUI, ettersom han mener han fortjente bedre karakter på børsen mot Gimse. Det er foreløpig uvisst om IL Tempo vil straffe midtbanespilleren som omtaler seg selv som milleniumsvipper etter at han skal ha greid tusen vipper her om dagen.

PS: Eivind Arne Bjaaland på sin side, sier derimot JA - med forbehold.


:: Diskusjonsforum ::

Er det duket for et Halvei-comeback mellom stengene denne sesongen?


Forum
 
Det skjedde