MANDAG 12. APRIL 2004
Av VIDAR BRØNDBO JENSSEN

IL Tempo II ansetter trenerduo:
"TRENERJÆVEL'N"

(Luftslottet) Den røde løperen er rullet ut, og bordet er dekket. Hornene gjaller, og kruttet er tørt for saluttene som skal markere at IL Tempos åndelige leder, Erik Eikebrokk, har ansatt en hovedtrener som snarest skal fylle maktvakuumet i IL Tempo II. Ryktene har versert en stund. Skulle Geir Bekken ta roret? Hva med den mystiske finnen Toivo som Ronnie gikk god for? Jarle Aune ble også nevnt.

IL Tempo styret gikk dog klokt for en som har gått gradene i klubben. En som hadde vært kaptein på laget hadde det ikke vært for at det i dag slarker i rygg, ankler og knær. En vinnertype som ikke akspeterer slurv og sløve slamper. En som kan gå på egg uten å knuse de. En som har en dempende og avvæpnende virkning på alle de mer eller mindre krakilske personene i og rundt IL Tempo.
Den tidligere stoppereleganten har fått svært gode skussmål. "Diplomatisk, informativ og konkret problemløser," sier Roar Midtflø. "Han forener folk," sier Kyrre Kristiansen. "Omtenksom og vennlig, med et genuint fotballengasjement og forståelse," sier Vidar Jenssen. Redaksjonen har ikke kunnet oppdrive noen som har noe vondt å si om han. Mannen alle snakker varmt om er Jørgen Winther.

Jørgen har altså akseptert jobbtilbudet i visshet om at han er verbalt omfavnet og har bred støtte i spillergruppa. Det gjør det automatisk enklere å sitte på toppen når det ikke blåser fra alle kanter. Men selv om det er mer harmoni og spillerne selv skal velge kaptein og få ytre sine meninger, tiltrer ikke Jørgen jobben uten visjoner og konkrete tanker om hva som må forbedres. Han har klart gitt uttrykk for at fjorårets slarking på det fysiske ei vil tolereres.
Hvordan skal han så gripe an dette? Hvem er han og hvordan vil han styre og lede laget? Er han en uredd faen som brøler til sine undersåtter, jager dommere og fnyser mot motstanderbenken? Kan du se for deg Jørgen ta på seg gummistøvler, ta frem kjeppen og jage ville dyr og drepe rotter i
svarte skauen? Eller umotivert peise en mann i ryggen med en pinne? Jørgen er ikke en voldelig, fryktløs, beinhard jævel som vil leske opp for spillere til de begynner å gråte. Han er en bedagelig anlagt mann med ro og styringskraft, kvikke replikker og glimt i øyet.

Men fra sin fartstid i som fengselsbetjent har Jørgen håndtert bedrevitere, ramp og rene psykopater, ikke ulikt hva som vil møte ham på en IL Tempo-trening. Så han vil selvsikkert lene seg tlbake på erfaring og være der med haukeblikk og raskt slå ned på slurv.

ASSISTENT, VEIVALG OG TILBAKEBLIKK
Det er ikke plass til alt vett i ett hode. Derfor er Vidar Jenssen med som assistent, støttespiller og sparringspartner. Jørgen står for kløkt, holdningsarbeid og sprudlende humør. Vidar for iskalde observasjoner og objektivitet i laguttak.

Styret har satt ned foten når det gjelder Ronnie Gjeviks eventuelle rolle i et trenerteam. La oss slå følgende fast med en gang. Dette er ikke begynnelsen på en svertekampanje mot Ronnie Gjevik. Ronnie er den som har stått mest på av alle. Han har skaffet treninger og kamper i en vanskelig tid. Men enkelte logiske brister og mentale kortslutninger har fulgt ham hele veien når han har hatt sportslig ansvar. Og ikke minst var han en del av skrekkregimet under "Diddi" ifjor da IL Tempo II-spillerne var en del av Othilienborgfamilien.

Hvis vi noe uvillig mimrer og lar tankene fly til fjoråret vil vi huske Svend "Diddi" Didrichsen ved roret og Ronnie Gjevik som en slags Tobias i tårnet på skuta. "Diddi" med sin bajasaktige treneroppførsel ødela sjansen til opprykk og noen skjønte tidlig hvor det bar. Mange ønsket hodet av trollet, men få ville svinge øksa. John og Vidar forsøkte, men trollet hadde venner. Små jævler som tok trollets parti i håp om å redde sitt eget skinn.
Spesielt Ronnie løp trollets ærend. Bastant og urokkelig atferd tross totale feilbeslutninger og åpenbare feilvurderinger rent sportslig er ikke veien å gå. Jørgen og Vidar grubler og lager bro der Ronnie kjenner på elvens dybde med begge bein. Derfor er Ronnie utelatt.

Likevel vil Ronnie i kraft av den innsatsen og iveren han nedlegger, være en ressurs som vil være med i de mange beslutningsprosessene, som oppmann og rådgiver. Spesielt siden Jørgen ei ubetinget kan møte på alle treningene og kamper. Jørgen og Vidar vil bli fulgt med argusøyne. Fansen og en maktglad IL Tempo-leder vil kreve hoder på fat hvis ikke seierene ikke kommer som perler på en snor. Spesielt Vidar må vise i praksis at han står for gode holdninger og innsats. Vidar er ansatt på prøvetid, og det vil ei bli akseptert om han ei yter sitt beste hver gang han ikler seg IL Tempo-drakta. "Man skal gjøre som presten sier, ikke som han gjør"-ideologi vil føre til endringer i trenerteamet.

FRAMTID
Fra og med etter påske starter alvoret og like etter er det seriestart. Gunstigere treningstider vil lokke alle på trening og skape konkurranse. Det vil bli stilt krav om at vi kommer litt før trenignen slik at vi ikke mister kostbar tid. Jørgen har varslet om at trenignene vil starte med en tysker før vi spiller. Enkelte skuddøvelser kan bli innlagt og det vil ofte avsluttes med små "desserter" for å trimme motoren til spillerne. Folk skal hive etter pusten ved treningsslutt.

Redaksjoen ønsker Jørgen lykke til og håper han vil føre IL Tempo II til glitter og stas!!

:: Diskusjonsforum ::
Hva synes du om ansettelsen av Jørgen Winther?

Forum
 
Det skjedde