SØNDAG 2. NOVEMBER 2003
Av FRIMAND PLØSEN og MYRIL BERGSPREKKEN (visualia)

VEGAR OLSEN PÅ VEI
TIL IL TEMPO

NARDOSLETTA (Verdens Undergang) Han ble tidlig kjent for beinbrytende taklinger og et ukontrollerbart temperament. Sammen resulterte dette i en rekke kort og dro etter hvert på seg et rykte som gikk langt utover regionens grenser. Ikke minst Lade FK har gjort seg opp en mening om anglofobistudenten fra Fossegrenda. Hvem han er ? Han er Othilienborgs Dandyboy.

Vi har avtalt å møte Othilienborg-spilleren Vegar Olsen overfor Nissekollen. Olsen har frivillig brakt med seg en skål potetgull og en kanne solbærtoddy. Tonen er hyggelig og Olsen forteller om sine karriere så langt på fotballbanen og hvilke potensielle veivalg fremtiden har å by på.

"Jeg sluttet i Nardo fordi jeg følte meg satt i bås av motspillere og dommere. Jeg pådro meg gule kort uten å ha gjort noe. Jeg følte meg dømt av Janteloven kamp etter kamp. Til slutt ble også privatlivets fred berørt av alle historiene som som ble reist rundt min personlighet," sier en bitter Olsen til Verdens Undergangs utsendte reporter.

MOTTOK HATBREV
Etter å ha mottatt hatbrev fra den daværende Strindheim-spilleren Erik Hoff høsten 1998, besluttet Olsen å legge støvlene på hylla for en periode. Forstørrelsesglass, kjepper og spikking ble igjen satt på agendaen og en sprudlende Olsen fikk endelig utøve sin barndoms savn.
"Jeg husker Kyrre og Ståle lo av meg da jeg løp omkring i Nordslettskogene i kamuflasjeklær og kastet meg utfor knauser og stubber, men personlig fikk jeg utløp for mye skjult aggresjon. Fotballen hadde rett og slett fått en for stor betydning i mitt daglige virke," sier Vegar før han tar oss med opp til en hule han bygde med sine egne hender i 2000.

24-åringen startet sin karriere i Nardo som 6-åring da faren Gustav meldte han inn i klubben. Olsen var en virvelvind på banen og ble raskt stjerna. Olsen nekter for å ha nykker på banen lenger, men nikker på hodet når vi antyder at han har hatt mange par fotballsko. "Jeg spilte med svettebånd i ung alder, men at det er noe jeg har tatt med meg videre i form av diadem, hvite sko og dandysveis, vil jeg ikke være med på."


PRØVESPILTE FOR IL TEMPO
Vegar debuterte for IL Tempo i 2000, i bortekampen mot Valentinlyst, en kamp IL Tempo vant 2-0. Etter flere mer eller mindre mislykkede prøvespill gjennom sommerferien, ble Olsen på timers varsel kalt opp fra reservelagskamp for Nardo, til A-lagskamp for IL Tempo. "Keowninho" var ikke vanskelig å be og kveldens planer ble alle skrinlagt.

"Den kampen ga mersmak, derfor var skuffelsen stor da jeg ble benket til neste kamp. IL Tempo-karrieren tok en brå slutt, i stedet for å utvikle seg fra debutkampen."

Etter et par mellomsesonger i Othilienborg, antyder Olsen at han igjen har lyst til å prøve seg i IL Tempo. Trener Geir Bekken har ved flere anledninger pratet med Olsen om en eventuell overgang. Midtstopperen vil trolig gå gratis fra konkursrammede Othilienborg som nok vil se seg glad over å bli kvitt Olsens lønnsutgifter. IL Tempo har i lang tid vært på utkikk etter en erstatter for Fredric Vogel og Bekken anser Olsen som et perfekt stopperemne.

"Vegar Olsen har alle forutsetninger for å falle inn i Vogels rolle. Olsen nogenlunde rask, erfaren, sterk og god til å bryte foran. Selv om han har et stort handicap i form av manglende teknikk vil et intensivkurs i kjegledribling bote på mangelen tilstrekkelig," uttalte trener Bekken.

Forum
 
Det skjedde