TORSDAG 16. JUNI 2005

STOPPERESS TAR OPPGJØR MED UKULTUREN
-Sesongen starter nå!

(Olsen Allé) Årets IL Tempo-spiller i 2004, Vegar Olsen, er på ingen måte fornøyd med sesongen sålangt og krever nå at flere spillere står frem og tar ansvar. Olsen påpeker at årets avdeling er mange hakk vassere enn fjorårets og om IL Tempo fortsetter å ha samme holdning til motstanderne som i fjor, kan sesongen være over allerede før sommerferien.

- IL Tempo var ikke så bra i fjor som tabellen tilsier. For all del, sesongen var bra den, men se bare på Nidaros som med det samme mannskapet er slaktoffer i år, sier Olsen og vi aner en viss fortvilelse i stemmen.

Vinnerinstinktet er ubestridt hos stopperkjempen som sammen med Nils Dalehaug, Vidar Jenssen og Eirik Rønning danner det som mange beskriver som et knallgodt forsvar, likevel slipper IL Tempo inn for mange mål.


- Spillestilen er det andre store problemet vi har. Det finnes ikke rytme i laget. Det mener jeg er delvis pga. at de beste ikke spiller (se debatt på forumet ang. laguttak red anm.), og sekundært for at det slås så satans mye langt, og det rett frem på to stasjonære spisser.

- Vi savner en ballsentral høyere i banen, med Geir Bekken borte og Joakim Rønning konstant fraværende. Blir vi mer temposterke og ballsikre i angrep vil vi ikke miste ballen så mye og vi vil slippe alle balltapene imot og deretter farlige kontringer, sier Olsen og viser oss hva han mener på taktikktavla.

- Holder vi nullen, vinner vi.
Ikke én gang denne sesongen har IL Tempo holdt nullen. Foretar vi en rask oppsummering, er det ingen rød tråd som går igjen ved baklengsmålene, foruten det selvfølgelige faktum at et balltap måtte til for at motstanderen skulle få tak i ballen.

IL Tempo har sluppet inn et par dødballmål, tre balltap lavt på banen og tre kontringsmål imot, bl.a. fordi laget har presset høyt på jakt etter scoring. I de fleste kamper møter IL Tempo lag som legger seg lavt på egen halvdel, gjerne i 4-5-1 formasjon og satser på kontringer. Hva skal da til for at IL Tempo igjen skal melde seg på i toppen?

Daglig leder Erik Eikebrokk mener det er såre enkelt. "Det må jobbes mer, det må innføres en langt høyere kynisme og konsentrasjonen må opp flere hakk. Det er meningsløst å skylde på lite treninger, IL Tempo har aldri trent mer enn vi gjør nå. I nærmest alle kamper vet vi hva vi møter, som f.eks. 4-5-1 mot Lade sist og neste kamp mot Ørland vet vi at vi står overfor en knokkelkamp med lange baller, harde taklinger og tøft duellspill. Spillerne må være mentalt forberedt og gjøre seg klar til å gå i krigen. Det nytter ikke å daffe ut til oppvarming et par minutter før kampstart, spise pizza halvtimen før kamp og skravle seg gjennom den første omgangen. Vi må bli litt proffere og ikke tro vi kan leke oss til seier. Vi må jobbe, takle, forsvare oss sammen og gå i angrep sammen. Det gjelder ikke bare de 11 som starter, men også de som sitter på benken."

- Vi må bli litt mer kyniske også vi. Mot Malvik FK 2 i fjor og mot Charlottenlund på vårsesongen var det vi som la oss litt lenger bakpå og lokket motstanderen høyere i banen. Den gangen jobbet vi derimot langt hardere og taklet så det sang. De to kampene er to av IL Tempos fineste ever, vi må tilbake dit. Gjennomfører vi en slik kamp mot Ørland, er vi med igjen! avslutter Eikebrokk.


:: Diskusjonsforum ::
Hva feiler IL Tempo - Er det så enkelt som selvtillit?

 

Nyheter
12.06.2005
Som to dråper vann. Kenneth Aalbu og?
10.06.2005
IL Tempo-tempen for juni måned
10.06.2005
Les årets andre Jenssens Jørne!
09.06.2005
Treningsoppmøtet for mai er ute
08.05.2005
Erik Hoff klar for Den Store Styrkeprøven
Forum

Det skjedde