TORSDAG 15. DESEMBER 2005

IL Tempo-gutten Ove Hoff imponerer i militæret:
Kjørte i grøfta!

(Alta) En militær kolonne der et kjøretøy kjørte i grøfta, førte til at E6 onsdag ble stengt ved Kåfjordbergan. Det var et kjøretøy med en stridsvogn på vei til Alta som kjørte i grøfta like før klokka 15.

Kolonnen bestod av to kjøretøy som fraktet stridsvogner samt to ledebiler. Det var ved starten av oppkjøringen til Kåfjordbergan at det fremste kjøretøyet kom over veikanten. Det bakerste kjøretøyet, som også hadde en stridsvogn i lasten, prøvde å slepe det opp av grøfta. Samtidig fikk mannskapet satt på kjetting.

-Det var såpeglatte kjøreforhold, forklarer Ove Hoff over militærets sikre telefonlinje.

Det skal ha gått bra med den ulykksalige sjåføren, som nå forbereder seg på perm i Trondheim og innebandykamp for IL Tempo på tirsdag.

- Det skal bli godt å hvile seg under hjemlige forhold, sier Hoff som kan opplyse at den 40 mils lange turen til Alta tok over 15 timer.

Ikke første gang
Dette er ikke første gangen IL Tempo-spillerer markerer seg i militæret. Tidligere har Geir Bekken punktert en rekke ganger på strekningen Værnes-Trondheim da han var sjåfør i Heimevernet. Erik Eikebrokk ble i sin tid truet med degradering til leirsoldat da han kjørte inn i en fjellvegg med en minibuss, som nesten måtte kondemneres. Dette er likevel ingenting i forhold til det Vidar Jenssen i sin tid stod for.

Da 91 Jenssen ankom Bardufoss var det fredelige tilstander som preget den hutrende kalde soldatleiren. Her var det ikke så nøye med hils, pussede skotupper og opp kl. 0600, noe man skulle tro passet Jenssen helt strålende. Likevel gikk det ikke mange dagene før Jenssen falt sammen på oppstillingsplass grunnet ryggspasmer og måtte bruke geværet å støtte seg på. På en overnatting noen dager senere eksploderte en primus under Jenssens opptenning. Om ikke det var nok presterte Jenssen på samme utflukt å rote seg bort inne i et telt som han var i ferd med å sette opp. Teltet falt over Jenssen idet han var i ferd med å sette opp enmannsteltet og måtte ha hjelp til å finne utgangen. Det hele kuliminerte med at Jenssen ble fratatt soldatvirket og satt til å vokte sykestua.


.: Relaterte saker :.
Framtid i Nord: Kjørte i grøfta med stridsvogn

.: Diskusjonsforum :.
Hvem er den beste soldaten? Billy, Stomperud, Elg eller Vidar?


 

Forum
 
Det skjedde