TORSDAG 9. JUNI 2005

IL TEMPO SATSER PÅ SYKKEL!
"Sykler Trondheim-Oslo"

(Ranheim) IL Tempos satsningsområder så langt har stort sett dreid seg om ballidrett - fotball, håndball, golf samt store planer om innebandyprosjekt. Nå går IL Tempo nye veier og sender to av oksygenkongene avgårde på sykkelsetet. Først ut er Erik Hoff som skal sykle Trondheim-Oslo den 24. juni.

- Jeg ble utfordret av en kamperat. Selv om det vanker 5 000 til vinneren av vår interne duell, er det ikke pengene det er snakk om. Jeg går for å vinne den grønne trøya, utbasunerer Erik Hoff selvsikkert.

"Biff," blant uvenner, har det siste kvartalet trent knallhard både fysisk og psykisk. Selv om det ikke vises rent kroppslig har utallige økter rundt Jonsvatnet gjort sitt til at selvtilliten formerlig ligger utenpå pappaen som har bosatt seg på landet, rett ved drabantkollektivet på Ranheim.

Ingen fjellgeit - satser på spurttrøya
I en årrekke har Erik Hoff lagt opp sommerferien etter Eurosports og TV2s sykkelsendinger fra Tour de France. Ja, han innrømmer at han ikke har vært lett å leve med mens Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen har fått mesteparten av hans oppmerksomhet.

- Men unge har det da blitt, så jeg kan da ikke ha vært så asosial.

Nå satser "Biff" alt på å vinne den grønne spurttrøya. IL Tempo har nemlig sponset løpets eneste spurtpremie og vinneren av denne vil selvsagt også vinne den grønne trøya og entre podiet sammen med totalvinneren av Norges største etapperitt.

- Det stemmer at jeg går for den grønne trøya denne sesongen. Jeg er ikke klar for å gå for polkadot'en enda (den rødprikkete fjelltrøya red.anm), så mitt hovedfokus har vært å holde et max-tempo i rundt 500 meter på vårens treningsøkter.

Og det gjelder å være oppmerksom, for spurtkonkurransen er allerede etter 1 kilometer av "Den Store Styrkeprøven," rett utenfor Samfundet på enden av Elgesæter Bru. Her er planen at Hoff skal få med seg et såkalt tog bestående av 4-5 såkalte "hjelperyttere" til å dra opp spurten for han. Vitsen med dette toget er å holde et så høyt tempo at ingen andre rekker å komme forbi Hoff før han setter til med sine kjempekrefter og forhåpentligvis vinner spurten og dermed den grønne trøya. Det eneste spørsmålstegnet Hoff stiller ved dette toget er om noen av hjelperytterne viser seg som illojale og tar hjem spurten selv eller holder et så høyt tempo at Hoff ikke greier å holde følge.

- Det er viktig å huske på at det fortsatt gjenstår 519 km etter spurten. Det ville vært pinlig å gått på en smell allerede i Okstadbakkene, sier en smått urolig 26-åring.

Satser også på Birkebeineren
En annen av IL Tempos spillere som kan løpe og løpe uten å bli trett, Magnus Sarheim, har tatt på seg oppgaven å representere IL Tempo i "Den Store Birkebeineren." Sarheim har enda ikke testet sykkelen han har investert store summer i, og har heller ikke trent spesielt foran konkurransen, men understreker at han har drevet mye med spinning og syklet mye til skolen da han var mindre.

IL Tempo.no vil komme tilbake med en egen sak på Magnus Sarheims oppladning til Birkebeinerrittet, som går av stabelen 20. august.


:: Relaterte saker ::

Se påmeldingen til "Den Store Styrkeprøven"

:: Diskusjonsforum ::
Erik Hoff - Fjellgeit eller superspurter?

 

Nyheter
07.06.2005
Lade FK banket IL Tempo
01.06.2005
Hjemmesidene nærmer seg 6000 besøkende
31.05.2005
IL Tempo-spiller slått i bakken på utested
30.05.2005
Dagens Bilde fra IL Tempo-Flatås
29.05.2005
IL Tempo slo Flatås 3-2 og sikret 3 poeng
Forum

Det skjedde