IL Tempo (4-3-1-2):
22. Stig Smolan
5
16. Ove Hoff -> 45. min
7
<- 45. min 18. Vidar Jenssen
8
3. Vegar A. Olsen
7
7. Steinar Larsen
6
11. Eirik Rønning
5
6. Morten Berg
6
15. Kenneth Aalbu -> 45. min
7
<- 45. min 0. Erik Eikebrokk
4
19. Robert Preller
6
<- 45. min 20. John Johnsen
5
4. Joakim Rønning
5
9. Steffen Ellingsen
6
10. Tor H. Bjørgum -> 30. min
5
<- 30. min 2. Erik Hoff ©
5
Formasjon:

Tre stjerner:

 
 

Harde fakta:

FK KVIK

1
(0)

IL TEMPO
1-1 Olsen 54' (Jenssen)
1-2 Johnsen 72' (Jenssen)

2
(0)
Kampreferat:

Sjansestatistikk: 3-17
Forhold: Det lå mildvær i vårlufta på Strindheim kunstgress denne marsdagen i mars. Matta på Strindheim kunstgress lider av manglende utbedring, men fuktighet i form av små regndrypp ga i alle fall en viss følelse av normalisering i sprett og friksjon.

Det var ventet triks, finter og samspill på høyt nivå av IL Tempo denne formiddagen. Bare halve laget kom direkte fra nachspiel og vi rakk til og med å kjøre noen oppvarmingsdrag før kampen ble blåst igang. Sukkerdandyen fra Raufoss var hentet oppover med charterfly fra Raufoss for å omsette sjansene i scoringer og Steffen Ellingsen var permitert fra Battle Griffin for å holde huskestue og gratiskarussel på høyrevingen.

Hele midtbanen fra NTNUI-kampen var vraket, være seg Vidar Jenssen, John Johnsen, Erik Hoff og Erik Eikebrokk, mens Morten Berg inntok ankerrollen og et stort ansvar hvilende på sine skuldre. Berg virket noe nervødt og mistet flere ganger lua når han headet. Etter hvert mistet han hanskene også, uten at han ble kald på fingrene av den grunn...Den nykomponerte midtbanen med Berg, Robert Preller, Kenneth Aalbu og Joakim Rønning dominerte den første halvtimen, men i Geir Bekkens fravær savnet laget den siste kreative og forløsende pasningen når den nærmet seg 16-meteren. Steffen Ellingsen dro seg gjentatte ganger fri på høyre og sendte avgårde noen susende innlegg, dessverre var ikke Jostein Flo foran mål til å stange ballen i nota, men Tor Haakon Bjørgum er ingen dårlig erstatning.

IL Tempo eide ballen som nevnt og Kvik kom ikke til mange sjansene. Steinar hoppet bare én gang i første omgang, når Kvik kom til det nærmeste de kan kalle en halvsjanse, pluss et par baller i bakrommet som en groggy Vegar Olsen lett ordnet opp i. Smolan hadde lite å gjøre i målet i første omgang og man kan ikke si annet enn at IL Tempo hadde full kontroll i 1. omgang, men kom ikke til de store mulighetene, om man ser bort i fra et fantastisk frisparkforsøk fra Robert Preller som strøk kryssfestet.

4 bytter ved pause, Hoff, Johnsen, Eikebrokk og Jenssen inn, noe som skulle endre kampbildet i stor grad. 2. omgang ble en reneste hawaii-fest med overganger i hytt og pine. IL Tempo benyttet alle muligheter til å gå i angrep og spilte nesten hele omgangen i en tilnærmet 5-5 formasjon. Dette medførte et enormt rom mellom leddene, noe et bedre lag enn Kvik ville utnyttet til fulle. På bemerkelsesverdig vis tar Kvik til og med ledelsen når Olsen klinker en klarering i Jenssen som får sin første assist for dagen når Kvik-spissen tupper ballen under en uforberedt Stig Smolan og tar utrolig nok ledelsen.

Vidar Jenssen virket opplagt på høyrebacken til tross for at klokka enda ikke var 14:00 og var ofte spillbar offensivt. Det var også Jenssen som stod bak IL Tempos første sjanse i 2. omgang da han slo et brukbart innlegg mot Eikebrokk, som kastet seg rundt, men headet utenfor. Dette var dog bare et skremmeskudd fra Jenssen for hva som skulle komme. Halvveis ut i omgangen starter Olsen et av mange initiativ bakfra og spiller fri Jenssen på høyre før han sprinter inn i 16-meteren og mottar Jenssens presise innlegg. I ren Steinar Larsen-stil skyter Olsen et lurt skudd via bakken og i lengste hjørnet bak en utmanøvrert keeper.

IL Tempo imponerte ingen og ble tvunget til flere bytter halvtimen før slutt da det fullstendige formasjonskaos var nådd og Kvik flere ganger stod umarkert på midtbanen med hele IL Tempo-laget oppe på corner. Hoff havnet etter hvert på sin vanlige midtbanesentral mens Berg tok over midtstopperrollen for Larsen, som mistet totalt oversikten over hvor han nå skulle spille hen. Larsen tok like godt rollen som fysioterapeut, etter at en Kvik-spiller ble stygt skadet i en 50-50 duell. Vi håper det går bra med vedkommende.

Kvik virket tilsynelatende fornøyd med uavgjort, men IL Tempo hadde ingen planer om å godta et 1-1 resultat. Selv om oppspillene og kombinasjonene generelt sett var av det dårlige slaget, viser vi innimellom at vi tross alt har en viss forståelse for spillet og greier å utføre det vi prøver på. Tross alt hadde ikke Kvik fnugg av sjans når vi satte tempo på ballen og kuttet ut all unødvendig føring av ball. Igjen er det Jenssen som er den forløsende faktor når han slår et superinnlegg fra høyre rett på pannebrasken til John Johnsen, som ikke kunne unngå å score. Johnsen forsøkte å fly gjennom luften og skryte på seg en stupheading, men tyngdekraften gjorde at han ikke greide å forlate bakken. Men mål er mål og dette var et bra mål.

IL Tempo imponerer ingen og langt i fra seg selv, men det skal sies at dette er en treningskamp og er nyttig uansett. 1. omgangen var bra formasjonsmessig og med noen flere treninger og treningskamper er det ingen grunn til å hevde annet enn at vi er i ferd med å legge et fundament for nok en god sesong.

PS: Vegar Olsen scorer i sin tredje treningskamp på rad, akkurat slik han gjorde for IL Tempo II i 2004-sesongen.

Tabellen
Bjørgan/Fosen
0
CSK 2
0
Flatås
0
IL Tempo
0
Lade FK
0
Nidaros
0
Ørland
0
Øya FC
0
Åfjord
0
Forum

Det skjedde