(Charlottenlund) IL Tempo manglet det meste av det vanlige offensive skytset. Charlottenlund satset på hat, revansjeslyst og en trener som aldri har slått IL Tempo.

I en kort periode lå cup-kampen og vippet på stillingen 1-1.

Så kom Øivind Stokland inn fra benken.

Med André Gullaksen, Erik Eikebrokk og Andreas Gullaksen ute av spillertroppen, og Thomas Lervik på treningsleir på Hallsetheimen, måtte trener Erik Hoff sette sammen en helt ny offensiv mikstur.

Åsmund Nielsen og Martin Husevåg startet på hver sin flanke, til tross for at de trives best i indreløperposisjon. Den selvutnevnte lobbelegenden Tor Haakon Bjørgum startet som midtspiss.

Kampen var på mange måter en slags gruppefinale, ettersom begge lag vant sin første kamp i gruppa.

Hjemmelaget, som har tapt de tre siste møtene med IL Tempo, la seg lavt i banen. Til tross for medvind i hele første omgang, kom de ikke til mer enn to sjanser, den ene etter en offside på flere meter.

IL Tempo hadde ballen ekstremt mye, men ballinnehavet førte ikke til annet enn gode muligheter til å skape muligheter. Som regel ble ballen skuslet bort tjue meter fra CSK-målet. Det ble med vådeskudd, pasninger som nesten nådde frem, og doblinger på kant som endte med Basma- eller Åsmund Nielsen-innlegg.

Helt bak mål, med andre ord.

Hjemmelaget har tapt de tre siste møtene med IL Tempo

Dermed gikk lagene til pause med 0-0. Mange av tilskuerne gikk mot kiosken i håp om at det var der vaffellukta kom fra. De kom ikke tilbake igjen før langt ut i andre omgang.

Det kunne de ha angret på, for CSK gikk høyere ut i omgang nummer to, noe som førte til større rom å boltre seg i for IL Tempo. I løpet av de første ti minuttene av omgangen hadde IL Tempo spilt seg lekent gjennom på høyresida flere ganger.

Dessverre hadde ikke Emil Hauge stilt inn verken skudd- eller innleggsfoten.

På benken ble Øivind Stokland og Ketil Thorsø sendt i oppvarming. Å si at duoen har et tynt treningsgrunnlag, er mildt sagt. Til sammen har de trent 45 minutter fotball i 2017.

– Timing is everything, som det heter. Duoens tid var ikke inne riktig ennå.

IL Tempo fortsatte å doble på høyre. If it's not broken, don't fix it, er det noe som heter. Og CSK greide aldri å sette opp en taktikk for å hindre Hauge, Husevåg og Trond-Erik Skåren å komme rundt på kant.

IL Tempo la seg lavere, og slapp hjemmelaget
inn i kampen
igjen

Innleggspresisjonen var fortsatt ikke slik den skulle være, men plutselig falt ballen IL Tempos vei innenfor sekstenmeteren. Åsmund Nielsen løp inn på lengste. Tor Haakon Bjørgum kriget. Og ballen landet i føttene til Martin Husevåg.

Og dermed stod det 1-0.

Fullt fortjent. Det skulle dessverre ikke vare lenge. For så skjedde det som ofte skjer i fotballkamper: Laget som har dominert lenge scorer, før de gir fra seg initiativet og kontrollen.

IL Tempo la seg lavere i banen, sluttet å spille fotball, og slapp hjemmelaget inn i kampen igjen.

Og så slapp IL Tempo inn mål på dødball for tredje gang på fire kamper denne sesongen. En innsvinger fra høyre falt ned i det farligste området på banen, og der var det dessverre ingen IL Tempo-spiller. Utligningen kom så altfor enkelt for hjemmelaget.

Tilskuerne vendte tilbake fra vaffelkiosken. Vidar Jenssen stirret misunnelig ut mot mengden.

På sida begynte Thorsø og Stokland å intensivere oppvarminga. Samtidig signaliserte løpsmaskina Bjørgum at kreftene begynte å gå mot slutten.

Så var tiden inne. Stokland inn, Bjørgum ut. Minutter etterpå: Skåren #9 ut, Thorsø #6 inn.

Da kampen gikk inn i sin avgjørende periode hadde IL Tempo byttet ut sine to eneste typiske angripere og satt inn en beinknuser uten leggskinn og en O2-snapper uten oksygen.

Noe som skulle vise seg å bli avgjørende.

For mens Thorsø kriget og løp på alt av baller på topp, lurte Stokland som gjedda i sivet i Roar Strand-rom.

Super-
innbytteren
reddet dagen - Øivind Stokland
er dagens
mann

Fem minutter før slutt var Stokland riktig mann, på riktig sted, til riktig tid. Emil Hauges innsvinger fra høyre ble klarert av en CSK-forsvarer. Men ikke langt, ikke utenfor sekstenmeteren.

For hvem stod der, om ikke Øivind Stokland, O2-snapperen uten oksygen.

Skuddet med yttersida av foten var kanskje ikke perfekt teknisk utført, men det var likevel nok. Ballen rullet gjennom og forbi to forsvarere i grått, og keeper så skuddet for sent. Ballen trillet i mål, og Stokland mottok medspillernes glede.

De siste ti minuttene ble en transportetappe. Stressende, men likevel kontrollert. Mens CSK kastet folk forover, fikk IL Tempo kontringsmulighet på kontringsmulighet. Den samme manglende presisjonen fra første omgang, gjorde at IL Tempo aldri greide å utnytte de enorme rommene.

Feil menn på feil sted til feil tid. Indreløpere og forsvarsspillere der det burde vært angrepsspillere.

Men til syvende og sist spilte det ingen rolle.

Superinnbytteren reddet dagen. Øivind Stokland er dagens mann.

Kampen mellom Rissa og Leik, som skulle vært spilt lørdag, ble utsatt grunnet vanskelig vær.