IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ GLADGUTTER: Øystein Winsnes og Tor Haakon Bjørgum feiret seieren over RIssa allerede i fjor. Her mot Jonsvatnet. (Grafikk: IL Tempo PLAY)

IL Tempo 4-1 Rissa IL. Verdens to beste lobbere lobbet IL Tempo til seier
19/03/17 › I en kamp som ble avgjort i første omgang, lobbet Tor Haakon Bjørgum og André Larsen inn hver sin lobb. Andre omgang ble et antiklimaks.

KAMPREFERAT

(Romolslia) Rissa var det eneste laget IL Tempo ikke greide å slå i 2016-sesongen. I dag ble skapet satt på plass - ettertrykkelig.

Mens Rissa manglet toppscorer Kent Henrik Skalmerås, hadde IL Tempo mistet sin toppscorer fra 2016-sesongen, Thomas Lervik.

I forkant av kampen lurte såkalte eksperter på hvem som skulle score målene for IL Tempo.

Etter 45 minutter var dét spørsmålet besvart.

Det første kom før ti minutter var spilt. I altfor få plussgrader på Romolslia måtte IL Tempo-spillerne la ballen gå hurtig og jobbe høyt i gjenvinningsfasen for å holde varmen. Effekten var særdeles positiv.

I sitt sjuende IL Tempo-comeback løp Tor Haakon Bjørgum som vinden, og kom alene med keeper. Rissa-keeperens overfall gjorde at begge de to kjempene rullet om kull.

Øystein Winsnes protesterte ikke da André Larsen påtok seg straffesparkansvaret, og sørget for en spillemessig fullt fortjent 1-0–ledelse.

Tendensen var satt, IL Tempo tok Rissa-spillerne med på flere luftige løpeturer. Minutter senere gikk det fort i svingene. For fort for Rissa-spillerne, og Emil Hauge fikk æren av å spasere ballen i mål etter klikk-klakk–spill på venstresiden.

2-0 var intet mindre enn det burde være, for sjansene hadde vært store, kanskje ikke i antall, men i størrelse. Spesielt en baktung Magnus Sandnes burde scoret både én og to ganger. Hauges avslutning fra to meter var heller ikke av ypperste merke.

En baktung Magnus Sandnes burde scoret både én og to ganger

Skuffelsen over bommene gikk likevel ikke ut over spillegleden. IL Tempo fant ledig rom overalt. Trond-Erik Skåren elget som en skogens konge i brunst på høyreback, og brukte opp kreftene som skulle vare i 90 minutter, på én omgang.

I perioder mer som ving enn som back. De mange plass-skiftene gjorde at Rissa-spillerne mistet oversikt over hvem de skulle følge. Dermed valgte de å ikke følge noen i det hele tatt. Enten fordi de ikke orket, eller fordi de ikke greide.

3-0 lot ikke vente lenge på seg. Tor Haakon Bjørgum, som signerte for IL Tempo i 2000, etter å ha uttalt at han var verdens beste lobber, fikk muligheten fra 20 meter. Et panisk klareringsforsøk fra bortelaget gikk rett til værs, og i stedet for å ta ned ballen og spille fornuftig sideveis, tok Bjørgum ballen på dirra, og plasserte ballen midt i mål, over og bak verdens ikke mest spenstige keeper.

– Lobbing er for feiginger, live-kommenterte Andreas Gullaksen via Whatsapp.

Bjørgums første lobbemål siden 2002, mot Hovin/Lundamo. Verdens beste? Cold case.

– Endelig har jeg fått en skikkelig angrepsmakker, uttalte Larsen ekstatisk og hang seg om halsen på sin nye partner in crime.

Rissa hadde lite, eller ingenting å bidra med, foruten et par underholdende etterslenger og høye knotter, som dommer Marra ikke brydde seg om å reagere på.

Da IL Tempo ble taklet, men likevel hadde voldsomme overgangsmuligheter, blandet Marra seg inn, og stoppet spillet i stedet for å avvente to sekunder, og la fordelen gå. Kanskje er det tidlig i sesongen også for dommere. Case closed.

– Endelig har
jeg fått en skikkelig angreps-
makker

Så fikk Rissa frispark. Vidar Jenssen var på etterskudd, ikke like mye på etterskudd som i andre omgang mot Charlottenlund, men like fullt.

Frisparket kunne Bård Haugvik gjøre lite med. Fra 25 meter brente Rissa-spilleren til. Ballen fikk en vanvittig fart, og flakket i alle redninger. Haugvik gjorde sitt beste for å avverge, men fikk bare fingeren på ballen som smalt i nettmaskene.

Neida, det var ikke helt slik, tvert imot. Men case closed.

Haugvik skulle straks få sin revansj.

–  Ta fem-meteren du, brølte han til Eikebrokk rett etterpå.

Det var smart og raskt oppfattet av keeperfantomet. Fem-meteren var klokkeren, gikk rett til André Larsen i offsideposisjon (men husk at det ikke er offside på fem-meter). Verdens nest beste lobber, eller er han den beste, gjorde som lobbe-konkurrenten gjorde tidligere i omgangen. Keeperen tok sats som om han var på hoppkanten i Vikersund-bakken, men heller ikke denne gangen fikk han luft under føttene.

Mer enn dét skjedde ikke i første omgang.

Det gjorde det ikke i andre omgang heller, foruten at Bruno Coelho mistet hodet. Igjen. Heldigvis ingen drapstrusler denne gangen.

Case closed.

I en annen kamp i OBOS Cup gruppe 6, vant i ettermiddag Charlottenlund 2 2-1 over Leik.

PS: Etter kampslutt dro Tor Haakon Bjørgum rett på tredemølla.