IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ SLIK SER SEIER UT: Disse elleve utvalgte avgjorde cup-kampen før pause. (Foto: Erik Eikebrokk)

IL Tempo 4-0 Rindal. Cup er cup!
24/08/16 › IL Tempo er klare for semifinalen i Obos Cup etter Gullaksen-show.

‹› RELATERTE SAKER
   › 22/04/16 › IL Tempo avanserte i Obos Cup, og én av disse blir kvartfinalemotstander

KAMPREFERAT

(Romolslia) Rindal kom langveisfra. Formen hadde ikke vært den beste. Én seier og ett tap så langt i høstssesongen oppsummerte vel egentlig sesongen ganske bra: Sjuendeplass i 5. divisjon avdeling 4, etter at 11 av 18 kamper er spilt.

Til Romolslia kunstgress kom med de likevel med optimisme. Det er bare ti dager siden Rindal ble første lag, siden IL Tempo gjorde det i april, som slo serieleder Oppdal (6-1).

Men da spilte toppscorer Roy Bolme (34 mål på 26 seriekamper). Det skulle han ikke gjøre mot IL Tempo.

IL Tempo gjorde kun én rokering på laget fra Rissa-kampen, til tross for at trener Erik Hoff hadde varslet store endringer og rulleringer.

Til lørdagens bortekamp mot Rissa hadde han 12 spillere disponibel. Tre dager etter hadde han 19.

Derfor ble Ketil Thorsø tvunget til å hvile, blant annet med lørdagens seriekamp mot Ørland i mente.

Tilbake var også Emil Hauge, for første gang i en IL Tempo-tropp på fjorten måneder. Han spilte sist mot Jonsvatnet 19. juni 2015.

Én endring fra Rissa-kampen. Bruno Coelho startet i stedet for Vidar Jenssen, som ble vraket fordi han brøt trener Hoffs forbud mot å holde seg totalt i ro på mandag.

Rindal kvalifiserte seg til Obos Cupens kvartfinale etter å ha vunnet alle sine kamper i pulje 1. Malvik, Utleira og Aasguten ble alle slått.

IL Tempo vant pulje 7 etter å ha slått Tolga-Vingelen, Oppdal og Støren. Dermed var det to av få lag med full pott i gruppespillet, som stod overfor hverandre på Romolslia kunstgress på denne cup-tirsdagen.

IL Tempo fikk en perfekt start på kampen. Rindal, som aldri har spilt mot IL Tempo før, visste neppe hva de kom til å møte, og gikk ut i et lavt og snilt press; noe som passet IL Tempo perfekt.

Da André Larsen sørget for 1-0 etter seks minutter var det faktisk på høy tid.

Etter den gode starten så IL Tempo seg aldri tilbake. Borte var tvangstankene fra serien om hele tiden å måtte vinne for å holde følge med serieleder Melhus. Det var nå et ganske annet, et mer frivoløst og løssluppent IL Tempo som til tider holdt lekestue med bortelaget.

Cup-spesialist Andreas Gullaksen avsluttet et strålende angrep midtveis i omgangen. Og mer skulle det bli.

Da dommeren blåste for pause hadde Rindal knapt kommet til store sjanser.

Ved pause gjorde begge lag tre bytter. Bortelaget gjorde også en relativt stor endring i det taktiske. Nå skulle det presses høyt, IL Tempo skulle få mindre tid med ball.

Planen kunne belønt seg etter at IL Tempo slurvet fælt på egen halvdel flere ganger i løpet av omgangens fem første minutter. Guttormsen, Eikebrokk, Sandnes og Olsen var alle heldige som slapp å bli stemplet som «syndebukk» av Bård Haugvik, som jaktet sesongens første smultring.

IL Tempo finner etter hvert ut av Rindals offensive press, og bygger opp flere angrep bakfra. Det fører i perioder til mange enorme sjanser, men det fjerde, og siste, målet lar vente på seg.

Det kommer til slutt, ironisk nok, på en corner, etter at André Larsen og Kristian Skjetne har misbrukt enorme sjanser alene med keeper. Keeper fister corneren videre, men ikke lenger enn til Gullaksen, som lurer på lengste. Volleyforsøket er perfekt, og ballen daler ned i lengste kryss.

Gullaksen har dermed scoret fire mål på fire kamper i Obos Cup i 2016. I serien har han scoret ett mål på sju. Snakker om cup-spesialist!

Med full tropp på 18 spillere blir det gjort mange bytter utover kampen. Det fører, naturlig nok, med seg kaos og dårlig rytme. Samtidig er det positivt at så mange spillere melder seg til tjeneste til detn viktige høstsesongen.