IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore idrettsutøvere
   ‹ GULT OG SORT! DOMMEREN MÅTTE DØMME I VEST - SIDEN HAN VAR SORT - OG VALGTE GULT (Foto: Jarle Overvik)

IL TEMPO 6-1 VIKVARVET
Surret det nesten til i forfallsskandale

13/09/15 › En halvskadet Åsmund Nielsen måtte surres sammen med toalettpapir. Odd Iver Røstad måtte plukkes opp fra gata. Og Tor Helge Johansen løp med bare ett bein.

Skrevet av
Jørn Ove Asklund

‹› LES OGSÅ
   › Statistikk › 5. divisjon avdeling 2: Tabell og resultater
   › Aktivitetskalender › IL Tempo-kalender for 2015-sesongen

‹› RELATERTE SAKER
   › 15/09/15 › Vikvarvet IL: "Nytt tap mot IL Tempo"
   › 10/09/15 › Grasrotligaen: Slik ville tabellen sett ut hvis Norsk TIpping fikk bestemme

(Romolslia) Det finnes mange analogier på at Vikvarvet slår IL Tempo:

Et lynraskt Googe-sveip forteller om Lille David som veltet giganten Goliat. Tro som flyttet fjell. LIten tue som veltet stort lass. James "Buster" Douglas som knocket ut Mike Tyson. Og Frøya IL, som slo IL Tempo ut av OBOS Cup.

Men om det var ett utgangspunktet Vikvarvet mest kunne ønske seg for å ta poeng i denne tilsynelatende umulige bortekampen, så var det dette:

IL Tempo greide bare såvidt å stille lag.

Forfallene var rekordstort både i sitt antall og sitt sprik. Der den ene forklaringen var plausibel og troverdig, var den neste usannsynlig og latterlig.

I løpet av lørdagen regnet trener Erik Hoff seg frem til 14 mann til start, men det var inkludert seg selv, en halvskadet Åsmund Nielsen - som hadde lappet seg selv sammen med toalettpapir - og Odd Iver Røstad som ble plukket opp fra gata, akkurat i det han skulle til å legge seg.

I løpet av natten meldte John Johnsen og Ketil Thorsø også forfall. Én av dem med god grunn - John Johnsen ble nemlig far for første gang...

Rett før start dukket til alt hell også en strekkskadet Tor Helge Johansen opp - 75% spilleklar, 100% spillesugen.

Bård Haugvik (k) var ute med prolaps, Magnus Sandnes (a) fikk hjernerystelse og seks sting mot Vestbyen, Vidar Guttormsen (f) har sikkert idrettsbrokk, Øystein Winsnes (m) sliter med slappe ankler, Kristian Skjetne (m) var i Bodø for å kvalitetssikre Bådin-øl og røyke sigar.

Andreas Thyge Nielsen (f) visste ingen hvor befant seg, Øivind Stokland (m) måtte ta seg av hylende tvillinger, Håkon Hiller (f) mangler menisk, Erik Eikebrokk (a) befant seg i Oslo på jobb, Morten Solem (f) landet på kulen og rakk aldri kampen, mens Emil Hauge var 50% opptatt med seriefinale på Lerkendal (13).

Nesten så ille at Frank Halvei måtte gjøre comeback

Det var nesten så ille at tidligere keeper- og midtbanespiller, IL Tempo-legenden Frank Halvei, måtte gjøre et oppsiktsvekkende comeback.

Etter mye frem og tilbake endte dermed totalen på 13 - kjent som et respektabelt ulykkestall.

Man kan trygt si at IL Tempo var sterkt redusert. Spørsmålet var om Vikvarvet ville gripe sjansen...

Kampen starter med klare instruksjoner fra Vikvarvets trener om at her må hele laget senke seg til rundt 20 meter. Det tar noen minutter før hjemmelaget finner ut at her kan man angripe med alle mann.

Advokatfullmektig André Larsen drar i gang, ikke bare ett, men to angrep fra sin høyre backposisjon. Til fross for heftige protester lurer IL Tempos formspiller et par Vikvarvet-forsvarere, og legger inn til Thomas Lervik, som fikser både 1-0 og 2-0.

Dagens IL Tempo-kaptein ble valgt ut basert på at det ikke var noen andre å velge, ifølge trener Hoff.

Det er nettopp kaptein Jørn Ove Asklund, som etter sju mislykkede forsøk på å slå i bakrom, endelig lykkes. Fabian Gomez løper alene gjennom og sørger for at tallet 8 er Asklunds nye favorittall.

Heldige som får fortsette med 10 mann

Rett før pause er dene lille colombianeren frempå nok engang. Denne gang etter pasning fra Thomas Lervik. Kampen er i realiteten over og IL Tempo kan kose seg og trille ball resten av kampen.

Det skal imidlertid sies at IL Tempo er heldige som får fortsette kampen med 10 mann.

Rett før pause er Vikvarvet gjennom etter deres ene presise oppspill. Dagens keeper Robert Preller tar en for laget og løper ned angrepsspilleren for å hindre baklengsmål.

Alle forventer rødt kort - bortsett fra dagens dommer - som dømmer frispark og gult kort til Preller.

Det er ikke godt å si om det var Prellers rettferdighetssans eller hans evner til å stille opp mur som gjorde at Vikvarvets spiller enkelt kunne sette inn reduseringen på frisparket.

Andre omgang er preget av at IL Tempo vil sikre inn 3 poeng. Det gjøres mange bytter på laget, noe som er godt gjort, med tanke på at det kun var én spiller på benken.

Alle omrokeringene gir resultat etter 77 minutter, da hele fire omskolerte spillere sørger for IL Tempos femte mål for dagen. Stopper Asklund finner indreløper Larsen som spiller fri venstreback Trond-Erik Skåren på løp. Skåren slår en utsøkt pasning til motsatt ving - hvor Robert Preller setter ballen i mål på perfekt vis.

Det burde vært mange flere mål

Dagens siste mål kommer etter nok et flott angrep, hvor Larsen og Gomez leker seg gjennom et passivt Vikvarvet-forsvar.

Det burde vært mange flere mål i denne kampen, men det viktigste var likevel at IL Tempo sikret tre nye poeng - og at stor Goliat banket liten David.