IL Tempo Country Club - et 3 stjerners stjernelag for små og mellomstore fotballspillere
» Golf  » 5. div avd 2  » Spillerstall  » #ilTempoTV  » Hall of Fame  » Om IL Tempo  » Kontakt

‹ EMIL HAUGE OG JOHN JOHNSEN STOD BAK TIDENES BYTTEBONANZA PÅ ROMOLSLIA KUNSTGRESS (Alle foto: Bruno Coelho)

» – Vi dummet oss ut!
28/04/14 › Assistenttrener Emil Hauge er ikke nådig i sin dom etter uavgjortfadesen mot Trønder-Lyn. Etter å ha brukt natt til mandag til videoanalyse og selvrefleksjon, er Hauge klokkerklar.

››› Skrevet av Erik Eikebrokk › vaneik@c53twve0h_db478742.noFacebook/eikebrokkTwitter@eikebrokk

27/04/14 Etter kampen: IL Tempo 1-1 Trønder-Lyn

– Vi byttet altfor mye og vi byttet for tidlig.

For etter at IL Tempo gikk til pause med ledelse 1-0 mot Trønder-Lyn, og tilsynelatende god kontroll på kampen, medførte tre grep i pausen at IL Tempo skulle tilbringe mesteparten av 2. omgangen hengende over tauene.

– Hiller (Håkon) skadet seg tidlig og Kristian (Skjetne) var helt tom.

Når man legger John Johnsens sene forfall til Trond-Erik Skåren og Magnus Sandnes tidlig varslede forfall, var laget som startet 2. omgang kanskje ikke helt det som IL Tempo-fans hadde sett for seg.

I etterkant av poengtapet lot kritikken ikke vente på seg. IL Tempo-legenden Tor Haakon Bjørgum, som selv satt på benken fra start av, underbygger Hauges egne poenger:

– Jeg synes startelleveren er svak og det gjøres altfor mange bytter til pause.

VILLE FÅ KABALEN TIL Å GÅ OPP
Hauge tar byttene på sin kappe, men vil ikke gå med på at alle byttene til pause er en form for innrømmelse av at startelleveren var feil.

– Vi (Hauge og Johnsen) blir litt stresset. Det er mange i troppen og kanskje dro vi det litt med oss fra treningskampene at alle skal få mest mulig spilletid.

Det var ikke bare innbyttene som førte til kaos. Ettersom Hiller måtte ut, ble Thorsø flyttet inn som stopper, mens Vidar Jenssen, som kanskje har vært forsesongens beste spiller (på stopperplass) fortsatte som vaktbikkje på midten.

BURDE VUNNET
Hauge er likevel usikker på om byttekaoset var utslagsgivende for resultatet.

– Vi burde vunnet kampen. Uttellingen foran mål var for dårlig og forsvarsspillet på baklengsmålet er under enhver kritikk.

Hauge karakteriserer bortelagets sene utligningsmål som "flaks" og helt unødvendig, men glemmer med det at IL Tempo måtte ha hjelp for å i det hele tatt score mål.

Kan hende fordi det var Hauge selv som stod bak innlegget som førte til "årets selvmål" så langt. Når Hauge selv skal beskrive forarbeidet med tre ord, bruker han adjektiver som "uvirkelig", "klasse" og "ferdigscoret."

Kilder IL Tempo.no har snakket med sliter i det hele tatt med å huske at Hauge var involvert.

– Dét kan umulig telle som målgivende, brummer Bjørgum.

"KUNNE VUNNET"
Etter å ha blitt konfrontert med kritikken, endrer Hauge ståsted og virker arg og lite samarbeidsvillig. Når i tillegg Bjørgum spaserer forbi fem minutter etter kampslutt uten så mye som antydning til en svettedråpe i den høye pannen, koker det over for Hauge.

– Hadde spissene våre vært like aktive på trening som på Facebook, hadde kampen vært avgjort lenge før pausen. Derfra er sammenhengen enkel: Hadde vi vunnet kampen, hadde jeg og John blitt helteerklært og hyllet som taktiske genier.

Genial dumskap eller dumt å ikke være genial?

Svaret får vi kan hende allerede i neste kamp mot Hommelvik.